Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Daniaban a torrent letoltest...

Daniaban a torrent letoltest buntetik?

Figyelt kérdés
Egy ismerosom bajba keveredett
2015. jún. 16. 23:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha tudják igazolni, hogy mit töltött le (és osztott meg) akkor előfordulhat. Bár az elég körülményes. Szerintem szükséges hozzá az adott gép is, amivel igazolja a rendőrség, hogy birtokolja az illegális tartalmat. Anélkül nem bizonyítható sem az, hogy ő volt, sem az, hogy megtörtént. Hiszen a torrent csak törmelékeket tölt le és oszt meg. Legalábbis szerintem lefoglalt gép nélkül nem mennek semmire... persze javítson ki az, aki pontosan ismeri az erre vonatkozó jogszabályokat. Végtére is én nem vagyok ügyvéd! :) (De ez más országban is így működik egyébként.) És azt azért szögezzük le, a torrentezés nem illegális. Csak akkor válik azzá, ha jogvédett tartalommal tesszük.
2015. jún. 16. 23:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak Egy filmet probalt letolteni. Kitoloncolhatjak emiatt?
2015. jún. 16. 23:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi történt pontosan?
2015. jún. 16. 23:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A torrentezés pl Németországban illegális, de a legtöbb országban csak a terjesztést tiltják. Vagyis a közvetlen feltöltést és a seedelést.

Ha már seedelsz valamit, akkor tudják, hogy birtoklod, és beazonosítható vagy.

A letöltésért pl Magyarországon sem büntetnek, csak a megosztásért. Ami nem a seed-re vonatkozik, hanem pl megveszel egy DVD-t a boltban és feltöltöd ncore-ra.

2015. jún. 16. 23:47
 5/9 A kérdező kommentje:
Daniaban van dolgozni, es tableten probalt egy filmet letolteni. Beugrott egy figyelmeztetes,h ha nem fizet, bortonbe zarjak. Leallt a tablet. Nem lehet h vmi virus szorakozik vele?
2015. jún. 16. 23:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

:) ez csak valami reklám volt. Rányomsz (főleg gépen működik) átdob egy oldalra, hogy a rendőrség blokkolta a géped, stb...

Ezzel ne foglalkozz.

2015. jún. 16. 23:51
 7/9 A kérdező kommentje:
ertem, koszi szepen :)
2015. jún. 16. 23:51
 8/9 anonim ***** válasza:

"Ami nem a seed-re vonatkozik, hanem pl megveszel egy DVD-t a boltban és feltöltöd ncore-ra."

De, a seed-re is vonatkozik.

2015. jún. 17. 00:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Sőt, hogy pontosítsak, csak a seed-re vonatkozik.

Az hogy feltöltesz, egy önmagában semmit sem érő .torrent fájlt a tarcker szerverire, semmi illegális nincs.

Amikor viszont elkezdett seedelni, azaz terjeszteni a valódi tartalmat, és ha az a tartalom jogvédett, az bizony már illegális Magyarországon is.

2015. jún. 17. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!