Túláramvédő elosztókon szerepel, hogy max áramlökés mekkora, amit bír, de mi történik, ha nagyobbat kap?

Még pár kérdés,hogy hozzávetőlegesen mekkora túláram lökések mikor fordunal elő?
26000A-s túláramvédő mit képes kivédeni? Az nyilvánvaló,hogy mondjuk a villám nem mindegy mekkora energiájú,de hogy pl jellemzően mekkora túláramok szoktak menni?
Illetve 3600 joule az minek felel meg?

"Túláramvédő elosztókon"
Túlfeszültségvédő lesz az.
A túláramvédelemre az olvadóbiztosíték vagy a kismegszakító szolgál.
A túlfeszültségvédő elosztókban szupresszor dióda van.
"Olyan teljesítményű túlterheléskor, amely például közeli villámcsapás esetén fordulhat elő, a szupresszor dióda közvetlen rövidzárlati állapotba kerül és a túlterhelés megszűnése után is ebben az állapotában marad. A szupresszor dióda zárlata miatt a készüléket védő olvadóbiztosító vagy egyéb védelem leválasztja azt a hálózatról.
Még erősebb túlterhelés annyira megváltoztatja a dióda szerkezetét, hogy az tönkremegy, feladatát nem képes ellátni. A tönkremenetel elkerülése érdekében a szupresszor diódákon kívül további védelmi berendezéseket is alkalmaznak, mint például kismegszakítók, villámvédők, stb."
Forrás: [link]
Szóval önmagában a túlfeszültségvédő elosztó nem elegendő - ez csak az utolsó fokozat. A ház villamos hálózatában szükséges még egy B és egy C osztályú túlfeszültségvédelemnek lennie.

A kérdésedre többféleképpen válaszoltak.
Volt aki túlfeszültségre gondolt.
A kérdésedben és a kommentekben ezek miatt a szavak miatt:
"Túláramvédő elosztó"
"max áramlökés"
"26000A-s túláramvédő mit képes kivédeni?"
én meg a zárlati szilárdságra gondoltam.
Te mire gondoltál? :-)
Ott van,hogy max áramlökés.
Meg érdekes,mert van az ,hogy hány J-os,de igazából azt se tudom mihez kötni,hogy mi az gyakorlatban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!