Miért nyeli be ennyi ember ezeket a crpytovírusokat?
1) olyan operációs rendszert használnak mint a többség, így ideális célpontok
2) nem megfelelő védelmet használnak
3) nincs meg a kellő odafigyelés
4) alapvető (íratlan) szabályokat sem tartják be böngészéskor
"arról pedig nem is beszélve, hogy hány windows felhasználó böngészik kikapcsolt uac-al rendszergazdai fiók alól teljes jogosultsággal"
Nem kapcsolják ki. Azt se tudják, mi az. Viszont az emberi természet olyan, hogy rendkívül gyorsan alkalmazkodik, és kb. a harmadik esetben már reflexből nyomja az igent anélkül, hogy egyáltalán tudatosulna.
Amíg a Microsoft nem implementálja hasonlóan ahhoz, ahogy a linux alatt működik, addig halott ügy. Ha megtenné, akkor viszont repülne a kompatibilitás, így nem fogja megtenni.
Szerintem az uac is valami "sudo" koppintás szerűség akart lenni ms mintára csak nem jött össze nekik. Igen részben a kompatibilitás miatt!
Csak azt nem értem, ha már ennyire (alapjaiban) átalakítják az egész rendszert, akkor megléphetnék végre ezt is. Na nem mintha engem ez az egész érintene... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!