Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Akkor is mászkál a számítógépe...

1112 kérdése:

Akkor is mászkál a számítógépen egy vírus, ha az ki van kapcsolva?

Figyelt kérdés
előre is köszönöm

2015. jún. 3. 23:43
 1/10 A kérdező kommentje:
*márhogy a gép van kikapcsolt állapotban
2015. jún. 3. 23:44
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Hehe...nem. Ez nem biológia, hanem elektronika. Áram nélkül nem működik semmi.
2015. jún. 3. 23:50
 3/10 anonim ***** válasza:
59%
A vírus akkor sem mászkál ha be van kapcsolva. Az egy program! Nem megy az sehova...
2015. jún. 3. 23:50
 4/10 A kérdező kommentje:
Hú, akkor kikapcsolhatom ezekszerint, és nem terjed tovább a többi fájlra? És mikor lép aktivitásba újra? Miután betöltött és felállt a rendszer?
2015. jún. 3. 23:56
 5/10 A kérdező kommentje:
CTB Locker - vírus amúgy
2015. jún. 3. 23:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Kikapcsolt állapotban nincs veszély. Ellenben én vissza már nem kapcsolnám! (Nem ismerem annyira, de elképzelhető, hogy a rendszer nélkül is képes működni. Erről nincs pontos információm, de létezik olyan, ami az oprendszer előtt be tud töltődni!)

Én egy live linux rendszerrel - mert az sebezhetetlen ilyen szempontból - leirtanám a vírust és az épen maradt fájlokról készítenék egy biztonsági másolatot, majd formáznám az egészet!

2015. jún. 4. 00:02
 7/10 anonim ***** válasza:

azt mond meg hogy honnan szedted össze a CTB Lockert??

sose találkoztam vele és nem is szeretnék

2015. jún. 4. 01:56
 8/10 anonim ***** válasza:

Visszatérve azaz 55% aki szerint egy programkódnak lába nő és mászkál a gépen, mint egy bolha a kutya szőrében az nagyon gyorsan álljon le a tudatmódosító szerekkel.

Ha működik a kártevő akkor képes sokszorosítani magát (módosítani is akár), átalakulni, áthelyezni, beépülni, portokat nyitni, meg még amire "megtanítja" a programozója. De mászkálni én még egyiket sem láttam, pedig nem most kezdtem ezzel foglalkozni.. :) szóval a negatív értékelést nem teljesen értem.

2015. jún. 4. 08:59
 9/10 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam, hogy ténykedik-e. Köszönöm az eddigieket, mindjárt fölpontozok itten, most éppen malware-t futtatok szoftverbázisból.

Valaki úgy látom, előbb kérdezte, hogy hogyan jött le, hát úgy, hogy húztam az egeret, és véletlenül klikkeltem egyet közben valszeg, és rámehettem az egyik ilyen villogó hirdetésre valahol.

2015. jún. 4. 20:38
 10/10 A kérdező kommentje:
hu, köszönöm mindenkinek a segítséget a malwarebytes antivirus szoftverbázis stb cucc legyakta:)
2015. jún. 4. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!