Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Most telepítettem újra egyik...

Most telepítettem újra egyik gépünkön a Windows-t. Ide is feldobtam az Avastot most és feltűnően lassítja a böngészési sebességet?

Figyelt kérdés

Programok előtt még feldobtam az Avastot.Böngésző felkerült majd és már a kezdőoldalát se tudta egyből betölteni ahogy szokta hanem tölt,tölt és töltőt mire "észbekapót".Minden oldal be töltődését annyira vissza fogja... Van erre valami beállítás vagy jobb nem bántani,mert védelem téren annyit sem fog érni mint amúgy?

Másik gépen (enyémen ami ugyan így nem gyenge gép) nem ez a vírusirtó van (és gyorsan töltődnek be a weblapok stb) ami lehet jobb is,pedig cserélni akartam az egyszerűség kedvéért mert ingyenes,de ezek után meg gondolandó.

Ötlet? Akik Avastot használnak nem tűnt fel nektek ez? (Igaz egyik családtagomnak se,azt hitte ez a normális...)

2015. ápr. 29. 12:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
De, feltűnt, a böngészőbe beépülős részét le is szoktam tiltani. (Firefoxot és Internet Explorert használok)
2015. ápr. 29. 12:33
 2/11 Tengor ***** válasza:
Driverek fenn vannak?
2015. ápr. 29. 12:34
 3/11 anonim ***** válasza:
Az Avastban is van egy rakás funkció, ami a biztonságot növeli (teljesen feleslegesen), link ellenőrzés, levél ellenőrzés, biztonságos webhelyek megjelenítése, előre ellenőrzi a weboldalakat, Mari néni, traktor, minden, ami felesleges, de jól néz ki és hasznos azok számára, akik imádnak minden oldal 300.000-ik látogatói lenni és nyerni egy iPadet, vagy nagyobb péniszre vágynak. Elegendő, ha a letöltött fájlokat ellenőrzi, a böngészést mindegyik vírusirtó csak lassítani fogja, ami aktívan csekkol mindent.
2015. ápr. 29. 12:34
 4/11 A kérdező kommentje:

Driverek természetesen fent vannak,mint írtam Avast-tól van ez.

Nem rakom fel az Avast minden "szutykát" ami felesleges (távoli segítség nyújtás meg ilyesmik).Így a böngésző bővítményt sem,mert az aztán tudná produkálni a böngészőt,tudom régről.

2015. ápr. 29. 12:41
 5/11 A kérdező kommentje:
Utolsó... Elég tapasztalatom van e téren is.Hidd el vannak normális védelmek (fizetősbe legalábbis) amik nem ilyen drasztikusan fogják vissza a böngészési sebességet mint az Avast és közbe mégsem ér annyit pedig.
2015. ápr. 29. 12:43
 6/11 A kérdező kommentje:
#3 Nem használsz vírusirtót?
2015. ápr. 29. 12:45
 7/11 anonim ***** válasza:
Én kidobnám az Avast-ot, ha nem vagy teljesen hülye, elég az adblock.
2015. ápr. 29. 12:48
 8/11 anonim ***** válasza:
3-as vagyok: csak MSE fut aktívan, havonta egyszer lefuttatom a Malwarebytes-ot és Adware Removal Tool-t, hogy megbizonyosodjak arról, hogy milyen jó is voltam, ugyanis én magam vagyok a vírusirtó azzal, hogy tudatosan böngészek és töltögetek. Apám rengeteg vírusirtót használt már, mégis legjobb esetben kéthavonta újra kell telepíteni a gépét (már image-et használok, amennyit bénázik), mert hiába van akármilyen profi cucc a gépén, ha valamit engedélyez, amiben trójai volt, onnantól úgyis szabad utat nyer minden, ami azon keresztül bejön.
2015. ápr. 29. 12:53
 9/11 A kérdező kommentje:

Nekem is volt időszakom mikor nem használtam semmit és mivel tudom hol járok,mit csinálok,mit szabad és nem szabad letölteni,elindítani,feltelepíteni normálisan stb így soha sem volt semmi vírusom. Hetente vagy két hetente 1x Malwarebytes,vagy Hitmanpro avagy ESET online scannerel átnézetem a gépet és ennyi. Lehet megint maradok annál..

Köszi a válaszokat!

2015. ápr. 29. 12:57
 10/11 Szőrös Béka ***** válasza:

@3

Én ugyan ezt a módszert alkalmazom, mint Te :)

Csak MSE és havonta vagy kéthavonta átnézem a gépet rendesen.

Soha semmi gondom (komolyabb) nem volt idáig :)

Ha paranoiás lennék, azt gondolnám, hogy maga a vírusírtók vonzák be a vírusokat, stb... :D

2015. ápr. 29. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!