Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért indul újra a gép, ha az...

Miért indul újra a gép, ha az usb portba toll hegyét nyomkodom?

Figyelt kérdés

Valamikor szikrát is ad. Azútán olyan is előfordult hogy hangosan el kezdett búgni a ventilátor. Mi lehet ennek az oka ?

(nem viccből raktam ki ezt a kérdést, még ha annak is hangzik)

2015. ápr. 17. 14:07
 1/10 Tengor ***** válasza:
Túlfeszültséget v. túl áramot kap és emiatt lekapcsol az alaplap. A helyedben nem nyomkodnám, mert tönkremegy.
2015. ápr. 17. 14:10
 2/10 anonim ***** válasza:
A tollal valószínűleg két olyan érintkezőt zársz rövidre, amit nem kéne. Tényleg tönkre teheted ezzel, ne játtsz vele szerintem!
2015. ápr. 17. 14:20
 3/10 SimkoL ***** válasza:
100%
...és valószínűleg valamelyik adat és táp érintkezőt zárod rövidre. - a táp a két szélén van a két adat középen - Fog szeretni az alaplap, de van eladó USB kártyám :)
2015. ápr. 17. 14:25
 4/10 anonim ***** válasza:

Most hogy megkaptad a választ a kérdésedre, áruld már el mi késztetett rá, hogy az USB porton egy tollal próbálj erőszakot tenni.

(Tényleg kíváncsi vagyok)

2015. ápr. 17. 18:08
 5/10 SimkoL ***** válasza:
Valamilyen szintem engem is érdekelne, ilyet a négy és fél éves unokám sem tesz - pedig fiú és gazember -. Volt itthon egy pár - kb. 10 - CD olvasóm azokat szedte szét egyetlen csillag csavarhúzóval a legapróbb darabokra, jól el volt vele, velük órákig. Ha gondolod, most kaptam még kettőt elküldöm neked :)
2015. ápr. 17. 20:30
 6/10 Lajos54 ***** válasza:

Csapj a kezére annak a gyereknek!

Ja, hogy nem a gyerek volt? Pedig ez elég gyerekes dolog...

Persze, ha valamiért direkt tönkre akarod tenni a gépet :)

2015. ápr. 18. 08:16
 7/10 A kérdező kommentje:
Nos, nem én csinálom ezt. Egyik ismerősöm szoktam (szerencsére nem az én gépemmel).
2015. ápr. 18. 15:51
 8/10 A kérdező kommentje:
szokta csinálni*
2015. ápr. 18. 15:52
 9/10 Lajos54 ***** válasza:

A fali konnektorral is hasonló jó eredményeket lehetne elérni. Persze egy 100-as szöggel még jobb, mert a toll hátha szigetelt :)

Aztán Isten nyugosztaljon! (vagy az ismerősödet)

Szóval bárki is szórakozik ilyesmivel, nagyon nehéz megérteni, hogyan juthatott egyáltalán eszébe. Azon kívül, hogy az USB aljzatban feszültség is van (igaz, csak 5 Volt), egy elektronikai csatlakozóba valamilyen nem odavaló fémes tárgyat bedugni, enyhén szólva is nagy butaság. Egy jól sikerült zárlat, bármilyen elektronikai készüléket tönkretehet, hát még egy számítógépet.

2015. ápr. 21. 21:01
 10/10 anonim válasza:
Nem kell nyomkodni....ennyi.
2015. szept. 24. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!