Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Létezik olyan toll/ceruza...

Létezik olyan toll/ceruza amivel a notebook érintő (touchpad) án tudok rajzolni írni? Lényeg hogy érzékelje

Figyelt kérdés
Van nekem egy telefonomon müködik de a notebokon nem megy gondolom az a gond hogy a telefonon tapad az ujjam meg az a toll is a nootebook touchpadján csuszik a felület tehát létezik ilyen toll link is érdekel de neve is jó lenne vagy h tudom keresni ?

2015. ápr. 8. 21:42
 1/2 anonim ***** válasza:

A notebook touchpadját nem ceruzára tervezték.

Ha mindenképp ceruzával akarsz rajzolni akkor erre vannak céleszközök pl. [link]

2015. ápr. 9. 00:58
 2/2 anonim ***** válasza:

Digitális rajzolásra, írásra valóban célszerűbb volna egy digitalizáló táblát beszerezni.

Eleve a notebook touchpadjának felülete nagyon kicsi, így ha volna is ilyenre lehetőség, még egy aláírást sem tudsz kényelmesen végigírni rajta. A digitalizáló táblához képest a megjelenített bevitel eltér arányaiban, beállításoktól függően. Nem fog olyan hatást visszaadni, mintha papírra ceruzával írnál. Szerintem ezért sem tudnád érdemben kihasználni a touchpad felületét a mérethiány miatt.

De ha már digitalizáló tábla, akkor semmiképp se Geniust vegyél. Én egyszer mellélőttem vele, rajzolásra kellett. Sajnos, elég hamar elkopott a tollhegy, plusz a mellékelt pót-tollhegyeket is gyorsan elfogyasztottam. Majd mikor utánanéztem, hogyan vehetnék tollhegyet, semmit nem találtam. A gyártót is megkérdeztem, azt mondták, nemhogy tartalék tollhegyet, tollat sem tudnak biztosítani hozzá. Így utána használhatatlanná vált.

Ilyen téren a WACOM a legjobb márka. Ha elkopik a tollhegyed, tudsz tartalékot venni, de tollat is. Lássuk be, sokkal olcsóbb, mint egy egész táblát pótolni szükség esetén. Rengeteg lehetőséged van. Van vezetékes, vezeték nélküli, kisebb-nagyobb, érintőgombos és sima, még színek terén is nagy választékod van. Igaz, Magyarországon nem olcsó őket beszerezni, körülbelül 20 ezernél kezdődik az Intuos Pen sorozat legkisebb méretben, ami átlagos rajzolási célnak már megfelel. De ajánlom, látogass el egy boltba és nézd meg magadnak, méretben mekkorára lenne szükséged.

Digitalizált aláírásokhoz, szövegekhez, van kisebb méretben is kb. 12 ezer forinttól.

Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszoltam.

2015. ápr. 9. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!