Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Vírusírtós kérdés?

Vírusírtós kérdés?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik a legjobb vírusírtó az ingyenesek és a fizetősök között? Melyiket ajánlanátok, ha valakinek nem lenne vírusírtója? Melyik vírusírtóval milyen tapasztalatotok van? Ugyan ez kémprogram írtóval?

2015. ápr. 11. 12:40
 1/5 csacsi2 ***** válasza:
100%

Mindenkinek más gondolom, de Eset Smart Security-t használom 5 éve vírusmentesen (cseppet sem óvatos nethasználattal). Kiegészítő védelemnek a MalwareBytes-t ,de mivel az ESET -ben is be van állítva a veszélyes és kéretlen alkalmazások észlelése, ezért még az utóbbi nem talált vírust.

Régebben a Comodo Internet Security-t használtam ingyenesben, kölönösebben nem tudok róla vélekedni, nem volt vele gond, jól kezelhető, beállítható, komplex védelem. Ezek mind egy elavult gépen, azaz nem terhelik halálra, a maximális védelem ellenére sem. Esetet ha előfizetésed van a Chip magazinra, rendszeresen tudod frissíteni, így lehet a fizetősből (majdnem) ingyenes!

Fsecure teljesen belassította anno a gépem, használhatatlan volt, próbáltam még néhányat, de egyik sem vált be és mint írtam 5 éve nem volt szükségem másra, tehát ezek a tapasztalataim korábbiak.

2015. ápr. 11. 13:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

a vírusirtók manapság mindent tudnak( [link] itt elolvashatod)

fizetős közül az eset nod32 smart security, havi 1-2 esetleg ritkábban ellenőrzésre pedig: [link] vagy [link] (ennek van ingyenes változata)

ingyenes vírusirtók közül nekem az avast tetszett idáig a legjobban, esetleg a comodo internet security

2015. ápr. 11. 13:09
 3/5 belapus ***** válasza:
100%

A felhasználótól függ, melyik számára a legkönnyebben kezelhető, legszimpatikusabb, milyen nyelven érhető el stb.

Ingyenes vírusirtók:

360 Internet Security,

Ad-Aware Free Antivirus+,

Avast,

AVG,

Avira Free,

Bitdefender Free,

Comodo AV vagy IS - ez utóbbi tűzfalat is tartalmaz,

Microsoft Security Essentials ( Windows 8 esetében már a Defender része ),

Panda Cloud.

Fizetős vírusirtók:

Kaspersky,

Norton,

F-Secure,

ESET NOD32 vagy SS8 (ez utóbbi a tűzfalas),

G Data,

McAfee,

Outpost Security Suite,

+ az ingyeneseknek is van fizetős változata (MSE kivétel).

Van néhány AV, amelyeket magazinos kóddal ingyenesen lehet megújítani havonta.

Esetleg most a Kaspersky a legjobb ( azért ez eléggé szubjektív ), de talán kissé nagy a hardver igénye.Kis teljesítményű gépekre nagyon jók az ESET termékei.

Az ingyenesek jobbára egyformák, a felelős felhasználói magatartás mellett megfelelő védelmet biztosítanak.

Az AV mellé javaslom a Malwarebytes telepítését.A fizetős állandó védelmet nyújt, az ingyenest időnként - az adatbázis frissítése után - le kell futtatni.

Néha jól jöhet - különösen, ha valamilyen reklámprogram került a gépre - az AdwCleaner.

Sandboxie, Virtualbox szintén hasznos programok.

A vírusirtók felsorolása nem teljes, de az ismertebbek ott vannak.

2015. ápr. 11. 13:14
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
a kaspersky-t is ajánlanám a fizetősek közül
2015. ápr. 11. 13:19
 5/5 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek ment a zöld :)

nekem a nod32-vel meg a kapersky-vel csak negatív tapasztalataim vannak amúgy van egy kémprogram a gépemen és egy csomót szedtem le de mindeyik "lusta" és most nem tudok hirtelen sehonnan venni egyet

2015. ápr. 11. 13:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!