Az igaz, hogy Linuxra nincsen vírus, és így Androidra sincs?
Figyelt kérdés
Több helyen is ezt olvastam, de nem tudom, elhiggyem-e.2015. ápr. 3. 09:04
11/14 Tom Benko válasza:
Linuxra van vírus, de kevés, és sokkal nehezebben támadható. Az Android egy Linux kernel, felette a Dalvik réteggel, na, ezt lehet támadni. A telefon kerneléhez közvetlenül nem lehet hozzáférni, ellenben, mivel minden funkciót a futtató réteg tartalmaz, elegendő is ahhoz hozzáférni. Ezt pedig néhány okos hozzáférési joggal meg az átlagjuzer IQ-ját kihasználva (felbukkanó reklám: AZ ÖN TELEFONJÁN 49 VÍRUS VAN! TAKARÍTSA MOST AZ OEMKILLER VÍRUSÍRTÓVAL, LETÖLTHETŐ ITT!) simán meg lehet tenni.
12/14 A kérdező kommentje:
Értem. Utolsó, az ilyen VESZÉLYBEN VAN A TELEFONJA hirdetéseknek én nem dőlök be :)
Viszont azt áruljátok el, hogy amikor egy oldalon kidob egy ablakot, hogy "az ön x típusú telefonján x számú vírust találtunk, töltse le az x vírusírtót most ingyen!!!" átveréseknél honnan tudják meg, hogy milyen típusú a telefonom? (Mert jót szokott írni, de persze ezeket se veszem be, nem kattintok rá)
2015. ápr. 8. 21:58
13/14 Tengor válasza:
A böngésző küld adatokat a telefonról is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!