Megállapítható egy másik számítógépről h mikor kapcsoltam be a sajátomat?
Szia.
Belső hálózaton, még engedély sem kell hozzá (szerintem), csak egy program ami pingeli a megadot ip-t és az eredményt elmenti.
Ha ezt a pingelést a fenti program 1 percenként végzi el, akkor egyperces időintervalumban megállapitható, hogy mikor lett bekapcsolva/kikapcsolva a géped (válaszol a pingre/vagy nem válaszol a pingre) - persze csak akkor ha csatlakozva van a géped a belső hálózathoz és a másik gép tudja a belső IP cimed.
Üdv.
Na összedobtam egy parancsfilét (ellenor.cmd) ami elvégzi az elenőrzést, hogy lásd nem olyan nagy dolog az egész, és még csak engedély sem kell hozzá :
@echo off
echo Start > ellenor.txt
:Ciklus
echo %Date% / %time% >> ellenor.txt
ping /n 1 gépnév_vagy_belső_ip_cim >> ellenor.txt
echo - - - - - - - - - - - - - - - - - - - >> ellenor.txt
echo. >> ellenor.txt
ping -n 31 127.0.0.1 > nul
goto Ciklus
A gépnév_vagy_belső_ip_cim helyére kell irni a gépnevet vagy ip cimet (elvileg mindkettővel működik Pl.: Tegeped-Pc vagy 192.168.1.102)
30 másodpercenként pingeli meg a célgépet, ezt itt lehet állitani :
ping -n 31 127.0.0.1 > nul
A 31-jelenti a 30 másodpercet.
A létrejövő ellenor.txt file pedig tartalmazza az elmentett adatokat.
Ahonnan a fenti filében a statisztikánál ez lesz :
Csomagok: küldött = 1, fogadott = 0, elveszett = 1
onnantól kezdve a célgép ki van kapcsolva. Más esetben pediglen be van kapcsolva.
Üdv.
A wake-on-lan funkcióval mi a helyzet? Akkor kikapcsolt állapotban is él a hálózati kártya (bár nem tudom hogy a pingre válaszol-e azt nem próbáltam).
Viszont így akkor is 24 órában mennie kell a gépnek, hogy ezt ellenőrizze.
Szia.
Azt pingeléssel nem, de ha belépsz a router adminisztrációs felületére (vagy rámész a sajátgépen a hálózatokra) akkor kiad egy listát amiben a gépnév alapján meg lehet saccolni, hogy az a gépnév mihez tartozik. (Számitógép, Telefon, vagy esetéeg Xbox)
Sok sikert.
üdv.
Eszembe jutott még valami. A router nagy valószinűség szerint mindig ugyanazt az IP-t osztja ki ugyanannak az eszköznek (legalább is az én routerm igy csinálja)
Akkor viszint IP cim alapján is meg tudod határozni az eszközt. Ugyanis IP cim alapján meg tudod mondani, hogy az eszköz amiről felléptél az mi (mivel más IP cimet kap).
Tehát a géped mindig 192.168.1.102-es ip kapja
A telód a 192.168.1.112-as ip kapja, mig az xbox 192.168.1.122-es ip kapja.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!