Ha zárttá teszek egy mappát akkor újratelepítés után meg fogom tudni nyitni?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy egy másik lemezen lévő egyik mappának a megnyitását csak magam számára engedélyeztem és a többi felhasználó számára zárttá tettem.2015. febr. 22. 11:04
1/1 Reiber Péter válasza:
Ha nem kapcoslatad be rá a titkosítást, akkor igen.
Bár nem azonnal, mert azok a felhasználók az új rendszerben nem léteznek majd amik most ebben igen, tehát nem lesz alapbol ott sem jogod.
Un. "tulajdonba kell venned" a mappát mint rendszergazda hogy ujra használni tudd.
Ez egyébként ennek a fajta ntfs jogkezelésnek egyfajta gyengesége is, ha valaki kiszereli a lemezt és elviszi egy msáik rendszerbe vagy pendrive-ról másik rendszert bootol ugyanezen a gépen, akkor tulajdonba tudja venni és hozzáfér.
Viszont ha bekapcsolod a mappára a titkosítást, akkor meg pl egy ujratelepitésnél te is meg leszel lőve, mert soha többet nem jutsz hozzá a titkosított cuccokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!