Hogy tudom kikapcsolni az optikai meghajtót a rendes gép számára úgy, hogy közben a VirtualBox lássa? Erre azért van szükség, mert. (többi lent)

Azért macerás, mert a virtuális gép hardvereit a futó gazda op.rendszer "prezentálja", szóval nehéz megkerülni.
Gondolom Windowsról van szó. Én azt csinálnám, hogy egy live Linux-os CD-ről bootolnék (mondjuk olyat, ami fullosan RAM-ból tud futni, tehát kivehető a boot CD), azzal másolnám át a szükséges fájlokat egy mappába, utána a Windows-zal futtatnék rajtuk egy alapos vírus, malware, stb. ellenőrzést.

Ilyen megoldásról eddig nem hallottam, de...
szinte mindegyik víruskereső képes az úgynevezett cserélhető meghajtók külön vizsgálatára, vagyis az optikai meghajtóéra is. Ha van a lemezen vírus, azt természetesen javítani, leirtani nem tudja (hiszen ki van írva), de legalább jelzi.
Sőt, ha fel akarsz másolni a gépedre valamit egy CD-ről, egy rendes víruskergető vagy nem engedi, vagy csak a megtisztítás után, ha az lehetséges.
Nekem is volt olyan esetem, hogy CD-n kapott Word dokumentumok között volt egy vírusos, amikor be akartam másolni, azonnal kiszúrta a NOD, és mivel olyan típusú vírus volt, megtisztította, és úgy került fel a gépre. A CD-t érdekességképpen eltettem emlékbe, még víruskeresők tesztelésére is jó.

"Ha kikapcsolod az automatikus indítást az optikai meghajtóra, akkor máris nem tud róla települni vírus."
Elvileg igaz, de ha nem is indít semmit róla a Win, a boot szektort azért berántja memóriába. Nagy pech kell hozzá, de egy kis veszélye azért van. :)

Oprendszer függő!
XP: kattints a Sajátgépben jobb egérgombbal a meghajtó ikonkára, válaszd a Tulajdonságokat. Ott az Automatikus lejátszás fülön tudod állítani.
7: [link]

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!