Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Router Beállítása (Max hány...

Router Beállítása (Max hány eszköz csatlakozhat rá/vagy engedély megadása számítógépről)?

Figyelt kérdés
Lenne egy olyan problémám hogy a routeremet a szomszéd állandóan valahogy feltöri, és azt szeretném beállítani hogy csak az én eszközeim (1 laptop, 1tablet,3telefon tudjon rá csatlakozni, vagy a csatlakozni kívánt eszköznek én adjak engedélyt. (a 2.szituáció jobban tetszene). nagyon szépen megköszönném a válaszokat

2015. febr. 18. 22:22
1 2
 11/16 El_ristas ***** válasza:

#9- Pont ezzel foglalkoztam 1-2 eve. Biztonsagtesztelessel.

Hidd el egy router semmiben nem gatol meg. Azzal azt lehet csinalni amit akarsz. Vedelmi szempontbol 0. Ha mindent popecul be is lossz rajta, akkorsem tart vissza par oranal tovabb. tengor:

guglit ismered?

vagy le vagy ragadva a vinfos vilagaba?

[link]

tessek

2015. febr. 19. 18:34
 12/16 Tengor ***** válasza:

"Nagymama, miért olyan nagy az arcod?" "Mert Debiant használok".

Az eljárást ismerem. De ilyen magas számítási kapacitás lenne már kezünkben, hogy pár óra alatt törhető egy erős jelszó? Legutóbb mikor ezzel foglalkoztam még hetekről beszéltek, és quad SLI-kről.

2015. febr. 19. 23:01
 13/16 anonim ***** válasza:

El_ristas, amit linkeltél, az egy sniffing + bruteforce támadás. A többi link is kb erre épül, amit találtam, esetleg némi jelszó adatbázisra a tipikus jelszavakkal. Egy 16 karakteres random jelszóval ez nem működik. A WPA alapból nagyon robosztus, ha a jelszó elég erős. Ezt külön ki is emelik mindenhol.

(Persze nyitott vagyok a meggyőzésre, de csak civilizált módon.)

2015. febr. 19. 23:18
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! még így utólag, létezik olyan progi vagy konfiguráció amely lehetővé tenné hogy ha csatlakoznak(vezeték nélkül) a routerre akkor nekem PC ről kelljen engedélyeznem? Örülnék neki :)
2015. febr. 20. 01:27
 15/16 Tengor ***** válasza:
Radius szerverrel megoldható.
2015. febr. 20. 07:56
 16/16 El_ristas ***** válasza:

Tengor:

"Pentium2200@&2200"

Routeremnek ez a jelszva.

1 napig hagytam hogy csomagokat kuldjon. (Kozben masik gep torrentezett rajta wifin.) osszegyult 1,2 millio csomag.

Mindent airdumpal es airmonnal csinaltam. Miutan elmentettem a csomagokat tartalmazo fajlt.

ezutan raengedtem az aircrack-ng-t ami egy 20 gigas szotarfajbol dolgozik. Nem akarok hazudni de max 4-5 ora alatt kiszedte a jelszot.

konfig: intel p8600. 2x2.4 ghz

6gb ram.

5400rpm 160gb sata.

WPA2 egy hozzaertonek nem akadaly.

A linkrol meg annyit hogy az elso talalatot linkeltem be, szemelyszerint az aircracket egyszerubbnek tartom.

2015. febr. 20. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!