Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ha be "linkelek" egy képet...

Ha be "linkelek" egy képet saját gépről, egy oldalra, pl:gyakori kérd. , Olx, milyen információkhoz férhet hozzá más, és hogyan?

Figyelt kérdés
Lehet ellene tenni valamit?
2015. febr. 8. 14:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A saját gépedről nem lehet linkelni. Csak úgy, ha feltöltöd a szóban forgó képet egy képfeltöltő oldalra. hogy milyen infóhoz férhetnek hozzá ilyen módon ? Lábméret, iskolai végzettség, vallási nézet, nemi identitás, stb. :)

Semmihez.

2015. febr. 8. 14:20
 2/12 A kérdező kommentje:
Asztalról a kép egy böngészö lapjára be lett húzva ,,és az ott kapott link lett elküldve üzenetbe
2015. febr. 8. 14:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

"Asztalról a kép egy böngészö lapjára be lett húzva ,,és az ott kapott link lett elküldve üzenetbe"

Akkor feltöltötted valamilyen képmegosztó oldalra.

Ha ez egy fotó, akkor a fényképezőgép egy pár adatot - dátum, gép típusa, a fényképezőgép beállításai, esetleg - ha van működő GPS a gépben (például okostelefon esetén) - a koordináták - elhelyez.

Kérdés mi van a képen?

Tegyük fel, hogy lefényképezted a kiskutyádat. A kiskutyán kívül viszont más is szerepelhet a képen a háttérben, amiről pluszinformációk szerezhetők - például hol készült a kép, milyen anyagi helyzeted van (a háttérben szereplő udvarban álló autóról), ki a kedvenc énekesed (mert a falon ott a posztere), mennyire rendszerető vagy, milyen politikai-/világnézeted van, stb...

2015. febr. 8. 14:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Ja és még a képmegosztó oldal is eltárol rólad némi adatot - persze ezt nem adja ki, maximum csak a hatóságoknak nyomós indok esetén - IP-címedet, böngésződ/operációs rendszered típusát, képernyőd felbontását, a böngészőben használt pluginek/betűtípusok listáját. Az Internet-szolgáltatód meg szépen naplózza - mert kötelező neki - hogy mikor osztotta ki a neked kiosztott publikus IP-címet. Így - legalábbis a hatóságok számára nyomós indok esetén - visszakövethető vagy.
2015. febr. 8. 14:44
 5/12 A kérdező kommentje:
A link bemásolása után egyböl kaptam egy üzenetet hogy látom asz "Asztalon" van a kép.....meg hogy komolyan be linkeltem a képet , fogyatékos stb ,,amit utolag már értek is ,,,tehát a link alapján aneten keresztül hozzá fért a gépemhez ,nemde?
2015. febr. 8. 14:46
 6/12 anonim ***** válasza:

"egy üzenetet hogy látom asz "Asztalon" van a kép."

Igen, mert a böngésző visszajelzi, hogy az asztalról töltöd fel a képet.

Viszont ezt a képfeltöltő oldalon már nem látják.

"meg hogy komolyan be linkeltem a képet , fogyatékos stb "

Tessék?

"tehát a link alapján aneten keresztül hozzá fért a gépemhez ,nemde?"

A gépedhez aligha. Olyan adatokhoz fér hozzá, amit te a böngészőn keresztül elküldesz. Tehát magát a képet, és a böngésző által elküldött adatokat - lásd előző hozzászólásom: "IP-címedet, böngésződ/operációs rendszered típusát, képernyőd felbontását, a böngészőben használt pluginek/betűtípusok listáját".

2015. febr. 8. 14:51
 7/12 A kérdező kommentje:

Pl : file:///C:/Ueer/jozsi dowlands/jbg 3456

Egy ilyet

2015. febr. 8. 14:53
 8/12 A kérdező kommentje:
Akkor nincs ilyenkor gond ? Mert ver a viz rendesen ! :@ ......csak viszont akkor azt nem értem hogy miért "fujogott" le mindenki hogy igy linkeltem,meg fogyatékos stb ha ezzel nincs ugy komolyabb probléma
2015. febr. 8. 15:11
 9/12 anonim ***** válasza:

józsi ,ez a progi ,neked is kiír minden adatot bármelyik képről :

[link]

2015. febr. 8. 15:12
 10/12 A kérdező kommentje:
Amugy konkrétan nem töltöttem fel a képet,,,csak be huztam egy üres lapra a böngészön és igy a kép megjelent nagyba ,a kapot "linket " kimásoltam ,,,és bezártam az oldalt,,,,a link pedig itt lett elküldve párbeszédnél
2015. febr. 8. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!