Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Linux vagy Windows operációs...

Linux vagy Windows operációs rendszer?

Figyelt kérdés

Melyik a jobb és miért?

Köszi a választ előre is:)

2015. jan. 8. 19:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
De mint látom játszani nem akarsz ! Mindenesetre az ubuntut tedd fel !
2015. jan. 8. 20:38
 12/18 A kérdező kommentje:

Ubuntu Desktop 14.04.1 LTS

Az Ubuntu 2014 áprilisában megjelent, hosszú távon támogatott változata, 2019 áprilisáig biztonsági frissítésekkel.

és még erről vélemény?

2015. jan. 8. 21:59
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha szereted a Unityt, akkor használd! Bár épp ma kérdeztek rá itt a gyakorin, hogy miért szidják az Ubuntut:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__6..

2015. jan. 8. 22:32
 14/18 A kérdező kommentje:
Na melyik szerintetek Linux inkább vagy Ubuntu? Nekem valamiért a Linux szimpatikusabb..
2015. jan. 8. 23:08
 15/18 anonim ***** válasza:

:D

Az Ubuntu is egy Linux disztribúció.

Próbáld meg a Linux Mintet. Kezdőknek is jó, mert könnyű kezelni, benne van minden kodek, (az Ubuntuhoz ezt külön kell letölteni) és elegáns is. Ez is LTS, és nagyon barátságos a fórumuk (ellentétben az Ubuntuval).

Innen tudod letölteni:

[link]

2015. jan. 8. 23:40
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Még annyit hogy a laptopom adatai:

AMD-E-350 Processor

3,0 GB RAM

300 GB vinyó

ezért is kérdeztem legfőképp, hogy erre milyen linux lenne célszerűbb. Nem akarok nagyon bonyolultat sem

2015. jan. 9. 00:54
 17/18 anonim ***** válasza:

A Linuxot jobban szeretem, több okból is. Testreszabhatóbb, biztonságosabb, kevesebb erőforrást igényel.

Az én javaslatom kezdésnek Linux Mint Cinnamon/KDE. Ubuntu azért nem, mert az tapasztalataim szerint búgosabb. Nem tartom csúnyának az Unity felüleletet, de több igénye van, mint pl. egy KDE-nek és azért annyira nem testreszabható.

Manjarót nem javaslom, kivéve ha nem riaszt el a Netinstall változat. Úgy nagyon jó. A többi viszont tele van szemetelve minden hülyeséggel. Amivel még elégedett vagyok az az OpenSuse, de azt meg azért nem javaslom kezdőnek, mert siralmas a magyar nyelvű segítsége.

"nagyon barátságos a fórumuk (ellentétben az Ubuntuval)"

Ezt sajnos én is tapasztaltam. Sok ott a bunkó fórumozó, már van egy jól kialakult társaság, ahová nehéz beilleszkedni. Tisztelet a kivételnek.

2015. jan. 11. 15:40
 18/18 anonim ***** válasza:
Több évnyi GNU/Linux kitérővel a Windows-t ajánlanám.Windows7-től felmenőleg természetesen.Nem vagy kompromisszumokra kényszerülve.Minden megy rajta (iroda,játék,minden),fagyás nincs (a rémhírekkel és linux propagandával ellentétben)Egyszerű telepítési metódusok,szép ingyenes programok és ha jól van beállítva egy szemernyit se veszélyesebb,mint egy linux vírusügyileg.Nem töredezik még több év után se (tehát a töredezettség mentesítés is felesleges lett).Kitérőnek jó volt a Linux-ok világában barangolni,mert koránt sem fos az a "winfos".
2015. jan. 11. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!