Linux vagy Windows operációs rendszer?
Melyik a jobb és miért?
Köszi a választ előre is:)
Ubuntu Desktop 14.04.1 LTS
Az Ubuntu 2014 áprilisában megjelent, hosszú távon támogatott változata, 2019 áprilisáig biztonsági frissítésekkel.
és még erről vélemény?
Ha szereted a Unityt, akkor használd! Bár épp ma kérdeztek rá itt a gyakorin, hogy miért szidják az Ubuntut:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__6..
:D
Az Ubuntu is egy Linux disztribúció.
Próbáld meg a Linux Mintet. Kezdőknek is jó, mert könnyű kezelni, benne van minden kodek, (az Ubuntuhoz ezt külön kell letölteni) és elegáns is. Ez is LTS, és nagyon barátságos a fórumuk (ellentétben az Ubuntuval).
Innen tudod letölteni:
Köszönöm a válaszokat
Még annyit hogy a laptopom adatai:
AMD-E-350 Processor
3,0 GB RAM
300 GB vinyó
ezért is kérdeztem legfőképp, hogy erre milyen linux lenne célszerűbb. Nem akarok nagyon bonyolultat sem
A Linuxot jobban szeretem, több okból is. Testreszabhatóbb, biztonságosabb, kevesebb erőforrást igényel.
Az én javaslatom kezdésnek Linux Mint Cinnamon/KDE. Ubuntu azért nem, mert az tapasztalataim szerint búgosabb. Nem tartom csúnyának az Unity felüleletet, de több igénye van, mint pl. egy KDE-nek és azért annyira nem testreszabható.
Manjarót nem javaslom, kivéve ha nem riaszt el a Netinstall változat. Úgy nagyon jó. A többi viszont tele van szemetelve minden hülyeséggel. Amivel még elégedett vagyok az az OpenSuse, de azt meg azért nem javaslom kezdőnek, mert siralmas a magyar nyelvű segítsége.
"nagyon barátságos a fórumuk (ellentétben az Ubuntuval)"
Ezt sajnos én is tapasztaltam. Sok ott a bunkó fórumozó, már van egy jól kialakult társaság, ahová nehéz beilleszkedni. Tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!