Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Milyen vírus lehet ez? Mivel...

Milyen vírus lehet ez? Mivel leget megölni?

Figyelt kérdés
Már többször újra telepítettem a gépet, de nem tudom miből aktiválódik újra a vírus, vagy mi ha az egyáltalán. Játék és filmnézés közbe jelentkezett többször, hogy beakadt a gép és berregő hangot adott. A legutóbb film nézés közbe (sima divx, merevlemezről) megnyitottam a netet és a cpu felugrott 80%-ra, pedig egy i7-es vas dobog a gépben 8 giga rammal és egy 660 gtx geforce-al. (laptop)

2014. dec. 14. 02:38
 1/10 levis56 ***** válasza:

[link]

[link]

Ezt a kettőt futtasd le.

2014. dec. 14. 06:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Újratelepítés után is ezt csinálja, ahogy írod, akkor nem kéne lennie kártevőnek! Nincs valami spéci tört program telepítve? Nálam pl az Adobe Bonjour szolgáltatása csinálta ki a netet. Nem tudom, ha megvásárolt lett volna a program, akkor is futna ez, de leállítás-letiltás után minden rendben működik...
2014. dec. 14. 06:40
 3/10 levis56 ***** válasza:
0%
Ha a vírus a memóriában van hiába az újratelepítés, a Malwarebytes leszedi.
2014. dec. 14. 07:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat, de sajnos nem talált semmit egyik kémprogram kereső sem. Megmaradt a probléma, de pluszba bejött még az, hogy amikor kikapcsolom, újraindítom a számítógépet ezt valami ilyesmit ír ki: Az alkalmazás nem tudott megfelelően elindulni (0x0000142) stb... bocs az egészet nem tudtam megjegyezni, mert hamar leáll a gép.
2014. dec. 14. 12:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat pontosítok, a malware egy újabb verziója talált pár trójait a daemon tools.exe-ben. Ezek az újabb változatú, origoról leöltött programok, hihetetlen, hogy ezek is fertőzöttek. Az ilyen nagy cégek rendszergazdái nem használnak tűzfalat? :D :P
2014. dec. 14. 13:57
 6/10 levis56 ***** válasza:
2014. dec. 14. 14:02
 7/10 anonim ***** válasza:

Kapcsold ki a rendszervisszaállítást! Az okozza, mert a vírust is visszaállítja. Kaopcsold ki a rundll-t, aztán indítsd újra a gépet és így futtass le vírusirtót vagy online scannert (pl. ezt: [link]

Ha leírtotta, inditsd újra és kapcsold vissza a rendszervisszaállítást.

2014. dec. 14. 15:15
 8/10 anonim ***** válasza:
A nagy letöltőoldalakon sajnos elég sok a vírusos progi, a Softonic, a Brothersoft, de még a magyarok is (pl. Chip, néha az Origo szoftverbázis is) lehet fertőzött. A legtöbbször az a gond, hogy toolbar van benne, ezt nem tűrik a vírusirtók, illetve lehet akár Javascriptbe ágyazott trójai is (reklámban). Én eddig tisztának csak a Prim letöltéseket találtam, illetve nem is én, hanem a gépemen lakó Eset Smart Security8. Egy sor trójait fogott pl. a Softonicról.
2014. dec. 14. 15:19
 9/10 A kérdező kommentje:
Értem. Még egyszer köszönöm, kipróbálom feltétlen ezeket az új módszereket. A primet meg berakom a böngészőbe azt hiszem a kedvencek közé. :)
2014. dec. 14. 16:38
 10/10 anonim ***** válasza:
2014. dec. 14. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!