Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Nagyon veszélyes lett az...

Nagyon veszélyes lett az windows xp…?

Figyelt kérdés

Adott egy asztali gép windows xp gyári telejesen frissítetlen sp3-mal, vírus író,tűzfal és az égvilágon semmien védelemmel nélkűl ellátva.

2 éve nem volt újra telepítve. Eközben egy darab update sem volt mert tört.

Folyamatosan ment rajta a torrentezés,facebook stb stb.

Azt vártam, hogy tele lesz trójiaival.

Erre még csak egy átkozott keylogger sem volt rajta. Legújabb eset-el és spybottal kerestettem át.

Folyamatosan a legújabb firefox volt rajta, adblockkal, régi flash playerrel amit mindig külön engedélyezni kell.

Vélemények?

2014. dec. 13. 22:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Azért a cégek már átálltak (szerintem régebben :) ) újabb, biztonságosabb windows-ra."

Haha, ebben bizony tévedsz. Sajnos.

A frissítések pedig nem dísznek voltak, hidd el. A támogatás lejárása azt jelenti, hogy több frissítése nem lesz. Ez van, innentől kezdve még nagyobb a potenciális fenyegetettség.

(Bár ha sosem volt frissítve, akkor tök mindegy, amúgy is ki van téve minden veszélynek a gép.)

2014. dec. 14. 01:00
 12/13 anonim ***** válasza:

A képlet nagyon egyszerű. Ha van egy tetű lassú géped, amin az XP-nél újabb rendszerek használhatatlanok, akkor hagyd rajta nyugodtan. Annyira nem veszélyes, és valóban rohamosan csökken a felhasználók száma, így egyre kevésbé támadják. Magánember gépét meg főleg.

Ha viszont a gép elbír újabb oprendszert, akkor érdemes frissebbet tenni rá. Lehet az akár linux is, nem feltétlen kell vindóz nyócban gondolkodni.

2014. dec. 14. 02:00
 13/13 anonim ***** válasza:
Értelmes, tudatos nethasználattal (ez a kulcskérdés) nagyon kicsi az esély hogy bekapsz valamit. Én is sokáig neteztem egy olyan hulladékkal, amit durván megfogott volna a bekapcsolt vírusirtó. Időnként rászántam egy estét és átszkenneltettem Esettel, Malwarebytessel, de soha nem volt semmi. A félelempropaganda viszont azt sulykolja, hogy bedugod a csupasz gépet a hálózatba és 5 perc múlva, de legkésőbb aznapra egy füstölgő romhalmaz marad.
2014. dec. 14. 04:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!