Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Nagyon veszélyes lett az...

Nagyon veszélyes lett az windows xp…?

Figyelt kérdés

Adott egy asztali gép windows xp gyári telejesen frissítetlen sp3-mal, vírus író,tűzfal és az égvilágon semmien védelemmel nélkűl ellátva.

2 éve nem volt újra telepítve. Eközben egy darab update sem volt mert tört.

Folyamatosan ment rajta a torrentezés,facebook stb stb.

Azt vártam, hogy tele lesz trójiaival.

Erre még csak egy átkozott keylogger sem volt rajta. Legújabb eset-el és spybottal kerestettem át.

Folyamatosan a legújabb firefox volt rajta, adblockkal, régi flash playerrel amit mindig külön engedélyezni kell.

Vélemények?

2014. dec. 13. 22:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
63%

Vélemény? Szörnyű a helyesírásod.

A témához: Facebooktól nem lesz vírusos a számítógéped, torrentezéstől sem feltétlen. De attól, hogy te nem szedtél össze (látszólag) semmilyen kártevőt, az XP-ben ott vannak és ott is maradnak a biztonsági lyukak. Arról nem is beszélve, hogy elavult megoldásokat tartalmaz.

2014. dec. 13. 22:25
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszi. :)

Most fedezték fel, hogy évek óta tátongó biztonsági résekkel hagyták a linux disztrókat!

Attól, hogy még csak most fedezték fel őket még ott voltak még is használta mindenki.

Nem védeni akarom az xp-t mert haladok a korral persze. Windows 8.1-em van, de én mint átlagfelhasználó az uac és az új directxeken kívűl mást nem lelek.

Persze egy csak így van, mert már a 8-8.1 sok újabb processzor utásítást használ védelemre. Többek közt ezért is nem lehet használni régi P4-el a 8-8.1-et. Csak újabb 8esetén perscott és 8.1 esetén cedarmill magos p4-eseken megy. Na meg ezeken a kombóján az ős kövület 2 magosokon. Smihtfield és Pelsereken.

2014. dec. 13. 22:35
 3/13 anonim ***** válasza:
Na jó, de Linuxon javítják a hibát, míg ha egy új XP-s sebezhetőséget találnak, az már úgy marad. A kutyát sem fogja érdekelni, hogy az XP-s felhasználók megszívták.
2014. dec. 13. 22:38
 4/13 A kérdező kommentje:

*

Tényleg borzalmas a helyesírásom.Ezért bocsánat. Akkor lassabban tuchizok.

2014. dec. 13. 22:38
 5/13 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy olyan nagy rést találnának még az XP-ben.

Gondolj csak bele a fent említett gép sem volt frissítve sohasem. Na és akkor hány embernek nem volt még a warez miatt.

2014. dec. 13. 22:42
 6/13 A kérdező kommentje:
Na de ezek a felfedezett rések és az xp-re kiadott javítások is, mármint a túlnyomó része az internet expolert hivatott foltozni.
2014. dec. 13. 22:43
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerinted a fel nem telepített frissítések csak dísznek lettek kiadva? Azok (egy része) biztonsági frissítés volt, hogy a biztonsági hibákat javítsák. Nálad még semmi nem használta ezt ki, szerencséd volt. De azok ott vannak és tudnak is róla. Ha egyszer a kiberbűnözők látószögébe kerülsz, telepítheted újra a számítógépedet.
2014. dec. 13. 22:44
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát az előbb írtam, hogy a régi ms böngészőt foltozták. Ha hú de nagy krenel sebezhetőség lenne/lett volna szerintem kiadtak volna még egy javítócsomagot és most sp4-nél járnánk.
2014. dec. 13. 22:51
 9/13 coopper ***** válasza:

Szia.

Itt szerintem nem erről van szó, hogy úgy mondjam "kis" hal vagy, nem éri meg a ráforditott időt sem, mert mit lehet az XP-s gépedről elvinni, egy két érdekesebb kép vagy dokumentum, szerintem ennyi, ha használsz a gépen netes banki szolgáltatást akkor esetleg a számládhoz is meglesz a hozzáférés (Ami már egy egész más kérdés).

Itt inkább arról van szó, hogy ha egy "fontosabb" "nagyobb" hal - modjuk egy bank, vagy esetleg valamilyen cég, ahol fontos adatokat tárolnak - ilyen jellegű xp-s gépe, ha csatlakozik az internet felé, akkor a nagyon sok - felfedezett és el nem háritott - biztonsági rés kihasználásával, még a vérpistikéknek sem okoz nagyobb gondot a gép felett átvenni az uralmat és egy csomó adatot elvinni a gépről. Elég a googlét megkérdezni az xp "hibáiról" és már ontja is a találatokat.

Üdv.

2014. dec. 13. 23:00
 10/13 A kérdező kommentje:

Szia! :)

De csak már a kishalak használnak Windows XP-t. Azért a cégek már átálltak (szerintem régebben :) ) újabb, biztonságosabb windows-ra.

A gép nem az enyém. :)

Netes vásárlás volt rajta, nem is egyszer, de mind csak utánvéttes shoping volt. Szóval számla szám, vagy kódok nem is voltak megadva rajra. De mondjuk én sem szoktam bankiátutalásokat, különböző tranzakciókat végre hajtani rajta mert a mai világban csak az a biztos amit látok, fogok. :) Pedig nekem napra kész szofrver hadver kombóm van.

2014. dec. 13. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!