Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A Vista rendszerpartícióján...

A Vista rendszerpartícióján láttam egy kiterjesztés nélküli PUYKH fájt. Lehet ez valami vírus?

Figyelt kérdés

A fájl csak olvasható, rejtett és állítólag rendszerfájl.

A Panda ingyenes antivírus van fent. A Malwarebytes sem talál fertőzést.

2014. nov. 15. 17:19
 1/4 Reiber Péter ***** válasza:

Hol van ez a file?

Mi az hogy csak olvasható, másolatot tudsz róla csinálni?

Belenézni bele lehet? Mekkora? Virustotal-ra feltölteni mondjuk?

Összességében nem hangzik jól, ok nélküli furcsa file-ok ennyire elrejtve ritkán kavarognak.

Ha egy programnak kell valami szutyok kiterjesztés nélküli akármi, általában a temp-ben tartja a vackát ma már minden.

2014. nov. 15. 18:31
 2/4 A kérdező kommentje:
Egy pont a gyökérkönyvtárban van. A virustotalt megpróbáltam volna de mivel rejtett még nem sikerült feltölteni.
2014. nov. 15. 18:49
 3/4 coopper ***** válasza:

Szia.

Kiterjesztés nélkül semmikép sem lehet virus (mivel nem lehet futtatni sem-maximum gép beinditáskor adódhat rá a vezérlés).

Tippem : Windows aktiválási információkat tartalmazó file.

Nekem is van egy ilyen filém : JLUOC mérete 341 419 byte, én "töröltem" (elmentettem máshová) és másnapi gép inditásnál, szólt a windos, hogy aktiváljam. Visszamásoltam, ujrainditottam és minden rendben volt.

Sok sikert.

Üdv.

2014. nov. 15. 19:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Hasonló méretű az enyém is.
2014. nov. 15. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!