Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mennyire tartósak a DVD lemezek?

Mennyire tartósak a DVD lemezek?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy sok lemez már hamisítvány (pl. TDK) és pár év múlva nem működnek?
2010. jan. 26. 17:23
 1/9 anonim ***** válasza:
44%
igen sajnos ez igaz.. rengeteg rossz minőségű DVD CD van forgalomba.. régen emlékszek a Princo dvd, cd botránnyra.. kb 1 hónap után dobhattad ki a princo dvd-ket..
2010. jan. 26. 17:27
 2/9 anonim ***** válasza:
61%
A jó minőségű lemezek sem örök életűek, néhány év után azok is használhatatlanok lesznek elméletileg.
2010. jan. 26. 17:30
 3/9 A kérdező kommentje:
Én TDK-t veszek, elvileg az minőség. Normálisan tárolom, táskában, külön-külön. Akkor kár kiírni a cuccokat? :(
2010. jan. 26. 17:32
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a Verbatim a legjobb, az sokáig használható.

Persze ha nincs zsíros kézzel összetapogatva.

2010. jan. 26. 17:33
 5/9 anonim ***** válasza:

TDK < Verbatim

Nekem volt már mindkettő, és még élnek a cd-k, pedig van pár több éves is, és piacról van behozva.

De a Verbatim az minőségibb cucc.

2010. jan. 26. 17:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Pár évet (5-8 év) mindenképpen kibír egy lemez, ha normálisan van tárolva és használva, tehát nyugodtan írd ki, amit ki kell, 2. voltam.
2010. jan. 26. 17:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Én sem boltban veszem, de eddig úgy gondoltam a TDK minőségibb, mint a Verbatim, de akkor legközelebb kipróbálom azt.
2010. jan. 26. 17:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha nagyon jó minőséget szeretnél, akkor KodakGold, vagy VerbatimGold. Ezekre komoly több évtizedes garanciát mondanak...persze még senki sem próbálta ki eddig. Sajnos nem olcsók. Elfogadható árban vannak a Verbatim nyomtatható lemezei. Én azokat használom.
2010. jan. 26. 23:04
 9/9 Pedrofiam válasza:

A DVD lemezeknél két félét különböztetünk meg. Írott és préselt. Az utóbbi az eredeti, azok jóval tartósabb idegi bírják mint írott társaik, mivel abban az esetben nem zajlódik le kémiai folyamat a gyártásuk során.

Viszont, ha archiválni szeretnél, akkor érdemes odafigyelni, hogy milyen DVD-t választasz ki a legfontosabb adataid tárolására.

Most már Magyarországon is kapható a Csehek által kifejlesztett Data Tresor Disc, Ők 160 évet garantálnak az adataidnak. Ezt azért tudják elérni, mert lemezeik gyártásánál nem használnak szerves anyagokat valamint, az adatok egy fém rétegre kerülnek rá.

Ha érdekel a termék látogass el a hazai forgalmazó honlapjára. Csak írd be a termék nevét a legnagyobb keresőbe!

2013. jan. 21. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!