Notebook hőmérsékleti határok?
Sziasztok!
Nemrég kaptam egy Dell notebook-t. Jelenleg nem vagyok egyetemen, helyette napi szinten nyelveket tanulok, filmnézés, facebook. Az intenzív nyelvtanulást úgy értem, hogy napi legalább 5-6 óra csak azzal telik el nekem. A többin vagy facebook, filmletöltés hasonlók. A lényeg, hogy gyomrozom a notebook-t rendesen. Azt szeretném megkérdezni, hogy mi az a normál hőmérsékleti tartomány, aminél már esetleg szükséges egy hűtőpad? Meddig normális egy notebook hőmérséklete?
Dell Inspiron 15 3000 series 3542
Intel Core i5-4210U 1,70 GHz 2 magos
8 Gb RAM
Nvidia Geforce 820M 2Gb
1 Terrás
Lehet alaptalan a félelmem, de mivel sokat használom így és mivel nem túl régi, szeretném megelőzni a későbbi bajokat.
Köszönöm szépen a segítséget!!!
Az én gépem hőmérséklete 40 fok körül szokott lenni inaktív állapotban, ami egy VLC és egy utorrent futtatásából áll, ha netezek, vagy filmet nézek, akkor 50-55 fok körül szokott lenni, játékkal feltoltam már 90-95 fokig is, akkor már hűtöm, de 60-70 fokig nem szoktam foglalkozni vele.
Az nem gyomrozás egy gépnek, ami Te csinálsz vele. Én heti szinten telepítek rá másik OS-t, játszom elég sokat, képeket szerkesztek, stb.
3 éves Asus K53SV, és nem volt még semmi baja.
Bekapcsolva: 1667 alkalommal
Üzemidő: 15586 óra
Ha terhelés nélkül 60 fok körül lesz, akkor már érdemes elvinni egy szervizbe kitisztíttatni.
Köszönöm szépen a linket.
Olvastam itt a gyakorikérdéseken, hogy a dell notebook, ha nem jót fog ki az ember, akkor korához képest hamar túlmelegszik, azon kívül jóval érzékenyebb is a nem megfelelő hűtésre, bár ez szerintem minden notebook-ra érvényes. Lehet inkább beszerzek egy hűtőpad-t is, az a biztos.
Illetve azért fél évente ajánlott megnézni, hogy a hűtőrendszere milyen állapotban van a porra gondolván. Elvileg én, mint laikus, ha számítógépekhez értő személyt megkérem, hogy megmutatja a portól való tisztítást és pasztázást, akkor én is megtudom csinálni vagy jobb ha hozzá sem fogok?
Mert ezt a notebook-t már szeretném normálisan kezelni, jól karbantartani. Illetve nem szeretném sűrűn szervízbe hordani.
Egy hűtőpad beszerzése semmiképp nem árt, de nem hinném, hogy ilyen használat mellett szükség lenne rá.
Elvileg meglehet házilag is oldani a tisztítást, de én még nem próbáltam, mert nem volt rá szükség. 3 évesen is tökéletesen hűt. Én nem aggódnék a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!