Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi lesz ha nem tudják megcsiná...

Mi lesz ha nem tudják megcsinálni a gépem hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Asus laptopomat amikor vásároltam kötöttem rá biztosítást, az Unionnál. Most szervizelik. Azt szeretném tudni hogy ha nem szervizelhető a laptopom akkor kapok helyette másik készüléket? Vagy hogy működik ez? Kerestem már őket is ezzel a kérdéssel de még nem válaszoltak. 1 hete van ott a gépem. A szervizesek annyit írtak hogy még várnak a biztosító válaszára hogy szervizelhetik a gépem. Valószínűleg alaplap hibás, de még nem tudják javítható e, és ha nem javítható akkor találnak e ehhez a géphez még alaplapot. Kicsit feszült vagyok mi lesz, mert nem volt olcsó a gép. Pont ezért is kötöttem rá a biztosítást.De papírt nem kaptam róla hogy pontosan mikre érvényes, csak annyi volt ráírva hogy 5 éves védelem. Ott a helyszínen pedig azt mondták hogy ha bármi van a géppel akkor ingyen hozzák viszik és javítják. De nem emlékszem hogy csere készülékről volt e szó.
2014. okt. 7. 16:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Kb 2 honap mire tudnak csinálni valamit
2014. okt. 7. 16:17
 2/17 anonim ***** válasza:

Pedig valószínűleg szépen aláírtad, hogy elolvastad és elfogadod a feltételeket. Ez egy kisebb füzet szokott lenni.

---

Amúgy más cégnél, biztosítónál jobban képben vagyok (bár lehet, hogy ebben is...).

De maradjunk egy másiknál (név nélkül):

Ott úgy működik, hogy a szerviz ad egy árajánlatot a biztosítónak. Ha az neki megfelel (nem túl sok a laptopod vételárához képest), akkor megjavítják. Ha nem, akkor kapsz egy csereutalványt, amiért cserébe kapsz egy másik (lehetőleg ugyanolyan) laptopot a boltban.

Ahol többé-kevésbé képben vagyok, ott az apró részletek eltérőek (a csere módja pl.).

Most a végkimenetel leginkább attól függ, hogy az alaplapot be tudják-e szerezni, és ha igen, mennyiért. Illetve ez milyen gyorsan derül ki. A biztosítónak, illetve a többi cégnek, amelyik érintett ebben, az az érdeke, hogy minél gyorsabban rendezve legyen a kár.

Az #1-es hozzászólására meg inkább nem mondok semmit...

2014. okt. 7. 16:32
 3/17 anonim ***** válasza:

"De papírt nem kaptam róla hogy pontosan mikre érvényes, csak annyi volt ráírva hogy 5 éves védelem. Ott a helyszínen pedig azt mondták hogy ha bármi van a géppel akkor ingyen hozzák viszik és javítják. De nem emlékszem hogy csere készülékről volt e szó."

Huha. Es a szerzodes amit alairtatok, megvan-e meg? Ha megerzik rajtad a tajekozatlansagodat, egy budos petakot nem fogsz toluk kapni!

2014. okt. 7. 17:06
 4/17 A kérdező kommentje:
Semmilyen füzetet nem írtam alá. Az eredeti számlán volt feltüntetve a biztosítás. Mikor először hívtam a biztosítót hogy elromlott a laptop akkor mondták hogy azért nincs kis füzet kötvény, (mert rákérdeztem én is erre hogy miért nincs semmi) akkor azt mondták azért mert még új volt a dolog és mikor én kötöttem akkor még egyben volt a számlával csak, ezért nem is fogok találni semmiféle kötvényt.
2014. okt. 7. 17:09
 5/17 A kérdező kommentje:
Minden papír megvan.De csak az eredi számla van amin adatok vannak. Semmiféle szerződés nincs, csak az áruhitelről mivel arra vettem. De még annak is megvan az összes befizetett csekk szelvénye is. Gondosan őriztem. A laptop eredeti doboza és annak minden tartozéka hibátlan állapotban megvan. Azzal együtt küldtem vissza.
2014. okt. 7. 17:13
 6/17 anonim ***** válasza:

Tehat vasaroltal egy ratyibb markaju de draga laptopot HITELRE es kotottel ra egy biztositast aminek sosem ismerted a felteteleit. Ez egyre jobb lesz.

Szerintem tenyleg nem fogsz kapni egy petakot ha nem tudjak megjavitani, de ne legyen igazam.

2014. okt. 7. 17:18
 7/17 A kérdező kommentje:
Most az Asus neked miért is ratyi ? :) ne haragudj de azért fikázni kell a gépem.
2014. okt. 7. 17:22
 8/17 anonim ***** válasza:

Asus sosem volt a megbizhatosagarol hires, ha fontos, hogy kb 5 evet tartson egy gep, csak a HP, Dell es Lenovo uzleti kategorias gepei johetnek szoba. Persze, ezeknel sem biztos, hogy birjak sokaig a 3 eves gari letelte utan, de mivel minden cegnel ilyeneket hasznalnak, konnyen talalni hozzajuk cserealkatreszt.

Ha koltsdeghatekony megoldast akarsz, inkabb egy hasznalt Lenovo T4xx-et vegyel 100k korul, majd legfeljebb 2-3 ev mulva lecsereled egy hasonlora, sokkal minosegibb barmelyik Asus vacaknal.

Segiteni akartam, hogy majd legkozelebb ne hozz ilyen rossz donteseket, nem fikazni a geped.

2014. okt. 7. 17:31
 9/17 A kérdező kommentje:
Másrészt mivel a gépet az Euronicsban vásároltam. Ők vannak szerződésbe az Unionnal. És én be is mentem az üzletbe személyesen. jelentettem a hibát ők pedig továbbították. Az oldalukon meg is található a kiterjesztet garancia amit én is megkötöttem. Csak nekem kínai és azért tettem a fel a kérdést hátha valaki jobban otthon mozog ebben. És ne azért hogy fikázzák a laptopom márkáját.
2014. okt. 7. 17:33
 10/17 A kérdező kommentje:
Nincs százezrem csak úgy hogy vegyek új gépet és nem igazán lesz. Főleg nem két három évente.
2014. okt. 7. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!