Egy asztali számítógép esetében milyen hőfok számít veszélyesnek?
A jelenlegi hőmérsékletek a következők:
CPU - 32 °C (Intel Pentium Dual-Core E6600)
CPU / 1. mag - 34 °C
CPU / 2. mag - 31 °C
GPU dióda - 54 °C (AMD Radeon HD 5450)
Vinchester - 32 °C
Teljes terhelés alatt így néz ki:
CPU - 62 °C
CPU / 1. mag - 65 °C
CPU / 2. mag - 64 °C
GPU dióda - 82 °C
Vinchester - 47 °C
A gépet rendszeresen takarítom.
Szerintem a CPU az annyira nem vészes (necces, ha régen volt pasztázva érdemes), a gond inkább a videókártya. Ha passzív akkor tényleg a ház hűtését kell megreforálni, ha aktív akkor tisztítás, lehetőség szerint jobb hűtés.
A gép ne szekrényben legyen, rendesen szellőzzön, ha lehet építs be még ventillátort.
A gép fent van az asztalon. A proci két éve volt pasztázva a GPU pedig passzív hűtésű. Maga a ház elég jól szellőzik, de a ventilátora meghibásodott, utána kezdtem el figyelni a hőmérsékleteket és azért is kérdeztem, mert én is soknak tartottam. Jelenleg csak a procin és a tápon van venti.
Akkor most jön az újrapasztázás egy új venti a házra és cseréltetem a GPU hűtését egy aktívra. így ezek akkor valszeg meg fogják oldani a problémát.
Köszönöm a válaszokat! :)
Amúgy is tervezek egy videókártya cserét így akkor csak egy gépház hűtés és egy újrapasztázás lesz.
Köszönöm a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!