Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy kell driverezni egy...

Lustig kérdése:

Hogy kell driverezni egy asztali gépet?

Figyelt kérdés
Laptopot már drivereztem, de ott a gyártó honlapján össze van szedve minden, vagy van egy program, ami mindent leszed neked. De egy asztali gépnél van olyan program, vagy egy helyen összegyűjtve? Vagy marad az aida program, amivel megnézem mi micsoda, aztán a gyártó honlapjáról leszedem?

2014. okt. 1. 13:26
 1/7 anonim ***** válasza:

" egy asztali gépnél van olyan program, vagy egy helyen összegyűjtve?"

És szerinted honnan derítenék ki, hogy a te gépedben mik vannak?

Egy asztali PC egyedi konfiguráció, azt teszel bele, amit akarsz.

Drivereket meg az egyes eszközök gyártóitól tölthetsz le, illetve jobb helyeken eleve adnak hozzá telepítőt.

Nem kell olyan sok helyen kutakodnod, megnézed, milyen az alaplap, annak a gyártójától letöltöd a szükséges drivereket, ezen kívül már csak a VGA drivere kell (már ha dedikált kártyáról beszélünk), meg a külső perifériáké.

2014. okt. 1. 13:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Helyek:

- alaplap gyártójának honlapja (az alaplap típusának lapja)

- videokártya GPU-jának gyártójának honlapja (AMD / Nvidia)

Más ritkán kell.

Kivételek:

- különálló hangkártya (tehát nem az alaplapra integrált)

- nyomtató

- különálló hálókártya

Más most nem jut eszembe.

2014. okt. 1. 13:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem sajnos a laptomomat is driverezni kellett, mert leszedtem rola a windows 8-at es 7-et raktam ra. Fel napom ra ment!
2014. okt. 1. 13:32
 4/7 P.O.C. ***** válasza:

"Vagy marad az aida program, amivel megnézem mi micsoda, aztán a gyártó honlapjáról leszedem?"

Pontosan. Ez a legbiztosabb és a legprecízebb megoldás.

Valószínűleg úgysem lesz másra szükséged, mint az alaplap és a videokártya driverére. Tehát legrosszabb esetben is két honlapot kell meglátogatnod a driverekért.

Esetleg ha van más kiegészítő, pl webkamera, TV kártya Wi-Fi kártya ilyesmi. Akkor kell többet.

2014. okt. 1. 13:32
 5/7 P.O.C. ***** válasza:

"Nekem sajnos a laptomomat is driverezni kellett, mert leszedtem rola a windows 8-at es 7-et raktam ra. Fel napom ra ment!"

Amatőröknek italán. Átlag felhasználóknak max egy óra, haladóknak 5-10 perc.

2014. okt. 1. 13:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2014. okt. 1. 13:49
 7/7 anonim ***** válasza:

"Amatőröknek italán. Átlag felhasználóknak max egy óra, haladóknak 5-10 perc."

Vannak olyan notebook-gyártók, akik csak Windows 8/8.1-hez adnak ki drivereket (Pl. ASUS). Ebben az esetben szerintem nem 5-10 perc...

2014. okt. 1. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!