Nehezen indul a gépem amikor bekapcsolom a gépház megy de monitor sárgán világít megnéztem rendesen össze van dugva minden. Mi lehet a baj és hogy lehetne megjavítani?
szerintem sehogy, ha az ütéstől már nem jön többet helyre , akkor addig ütötted míg végül meghalt :)
lehet, hogy valahol egy mikrorepedés van....
-csinálj egy BIOS resetet
-papír-zsebkendővel a kártyák érintkezőit tisztítsd meg,
-szedd ki a gépházból a komplett gépet, figyelve, hogy mi hol volt! Szerelj szét mindent darabokra
-Próbálkozz másik táppal
-próbálkozz minimális eszközzel elindítani a gépet (proci, ram, alaplap, táp, videokártya)
-próbálkozz csak egy darab ram-al
-azt is az összes ram foglalatot kipróbálva egyesével
stb stb stb
-
Jó akkor tisztázzunk valamit de ne haragudj meg ha nyersen fogalmazok, a kérésedből nem derül ki semmi:
" monitor sárgán világít" ez jelentheti azt, hogy van kép a monitoron de sárga a színe.
-De jelentheti azt, hogy az állapot jelző led sárga színű, és olyankor szokott nálad sárga színű lenni amikor nincs jel a monitor felé. Én erre tippelek. Ugye ez van?
Elromolhatott a monitor? Ki kell próbálni másik gépen.
Nehezen indul a gépem. A leírtakból kiderül, hogy egyáltalán nem indul, csak ha ütöd.
a vírus nem a bekapcsológombot fertőzi meg, hanem a merevlemezen levő adatokat.
Ha egyáltalán nem indul el a géped, nincs kép a monitoron, hogy akarod újratelepíteni a Windows-t?
a géped elején levő piros színű villogó lámpa az a merevlemezed működését jelző lámpa, akkor villog ha dolgozik a vinyó.
Most akkor megy a géped, vagy nem megy?
Sárga a monitorod ledje, vagy nem?
Van kép a monitoron vagy nincs?
Megy a géped, de nincs kép?
Van a hangszórón Windows bejelentkezési hang csak képet nem látsz?
Látsz képet a POST alatt, a Windows-inditáskor viszont már nincsen?
Szóval ilyen részletességgel kellene leírnod mi a tapasztalatod a géped inkorrekt viselkedésével....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!