Mi a legjobb vírusírtó? (Ami nem is lassítja be a gépet)
Ha valami dolgozik, az lassít. Ami ugyan nem vírusirtó, de biztonságos: letiltott hálókártya, cd/dvd-rom és USB csatlakozók.
A lassítás mértéke a géptől is függ. Főleg a memóriától és processzortól. Én most a MS Security Essentialst használom, nekem bevált. Előtte Avastom volt, az is jó volt, bár néha indulásnál sokáig frissít.
Köszönöm a válaszokat.
Linux? XD
A linux-al arra gondoltamm, hogy használj azt, mert azon nem nagyon terjednek a vírusok és a gépedet sem lassítja.
Egy országos cég ip szolgáltatásokkal foglakozó részén dolgozom és folyamatosan jönnek a felhasználók a problémáikkal, és akármilyen vírusírtójuk is van a legtöbb gépen van vírus.
Linuxra is van vírus csak mivel a csomagkezelők zártak ahonnan egy átlag felhasználó telepít ezért nem nagyon lehet elkapni őket.
Vannak jó vírusirtók, azonban egy dolog világos. Egyik sem 100 százalékos. És is egy Linux verziót használok. Ehhez nem kell antivírus. Addig a Windowson mindent kipróbáltam és mindegyikben csalódtam. Avira, Avast jók. Frissítsd a rendszert és néha ellenőrizd kémprogram ellen is mondjuk Spybot-tal. Azzal immunizálni is tudod a gépet a veszélyes weboldalakkal szemben.
Esetleg néha futtathatod a Clamwin portable nevü hordozható antivirust is.
1. NEM! Rendszergazdai jogosultságokkal netezni.
2. Virtuális meghajtóról indítani a Böngészőt. (Sandboxie)
3. Meggondoltan csatlakoztatni külső meghajtókat.
4. Eredeti, mindig frissített Windows-t használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!