Spam, vagy vírusos levél puszta elolvasásától megfertőződhet a gép?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Tudom, hogy triviális a kérdés, de azért hátha válaszol rá valaki...
Kaptam reggel egy levelet Gmailen, és frissen ébredve meg is nyitottam - oda még sosem kaptam spam üzenetet. Egy kínai fickó tájékoztat örömködve egy új számláról, Google Translate-et idéző magyarsággal. A levélben nem kérnek tőlem semmit, csatolmány nincs hozzá, ennek ellenére aggódom, hogy elolvastam... lehet ebből esetleg probléma?
Másfelől, az e-mail a mail.ru rendszeréből jött, és a teljes nevemen szólított meg, amit csak hivatalos ügyekben szoktam megadni, a neten sosem. Webbankom nincs, viszont így honnan szerezhették meg ezt az információt?
2014. aug. 2. 09:38
1/2 anonim válasza:
ha nem volt semmi link amit megnyitottál esetleg akkor csekély az esélye bár én alapból nem nyitok meg olyan levelet, amit nem tudok honnan jött vagy biztosra hogy nincs benne semmi, mert igazából azt is el tudom képzelni, hogy magában az emailban, van valami ami akkor töltődik be mikor megnyitom, mint pl emag metro, auchan amit küld levelet, ( nem azokban ) olyanokra gondolok, hogy betölt valami ilyesmit, képnek vagy másnak álcázott valamit ami ugye letöltődik a gépre, az előzmények közé, és onnan megy tovább...
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Nos, itt ilyesmiről sem volt szó! Puszta gépelt szöveg, semmi más...
2014. aug. 2. 10:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!