Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Veszélyes villámlásban gépeznem?

Veszélyes villámlásban gépeznem?

Figyelt kérdés
Családi házban lakom egy városban, tehát sok ház van mindenmerre, villámhárító sajnos nincs, de anya mindig azt mondja minden vezetékünk a föld alatt van. De engem nem nyugtat meg... és az lehetséges, hogy én gépezek, és ha a gépembe belecsap megráz engem?
2014. júl. 30. 12:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Semmiképp sem ráz meg, max hazavágja a gépedet, ha belecsap.
2014. júl. 30. 12:52
 2/14 anonim ***** válasza:
attól függ milyen tápod van :D
2014. júl. 30. 12:54
 3/14 A kérdező kommentje:
chieftec gpa 450 450w
2014. júl. 30. 13:00
 4/14 anonim ***** válasza:
Veszélyes.
2014. júl. 30. 13:00
 5/14 anonim ***** válasza:

Nyugi előbb csapódik be a tetőre egy utasszálit minthogy villám csapás érjen.

Remélem megnyugtató választ adtam számodra?.

2014. júl. 30. 13:01
 6/14 anonim ***** válasza:
Csak anyagiakban
2014. júl. 30. 13:02
 7/14 P.O.C. ***** válasza:
100%

Faterom erősáramú berendezés szerelő. Pl. trafóállomások telepít, stb. Nagy koponya a szakmában, 30 éve csinálja már vezető beosztásban van. Látott már villámkárt bőven. Egyszer majdnem ő is ott maradt.

Szerinte ha a közelben csap le, nincs az a túlveszvédő, tápegység, villámhárító stb, ami megvédi a cuccaid. Elmondása szerint simán áthúz ezeken.

Egyetlen megoldás ha minden konnektort, antennát, telefonkábelt, stb. amint ami befele jön kihúzol. Szerintem vihar idejére meg lehet lenni technológia nélkül is, a sarokba egy könyvet olvasva.

2014. júl. 30. 13:05
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Faterodnak teljesen igaza van, az enyém is hasonló területen dolgozik szerelőként, és ugyan ezt állítja mindig. Én kiskorom óta kihúzom a számítógépet és a tv-t közeli viharok esetén, engem így neveltek.
2014. júl. 30. 13:21
 9/14 A kérdező kommentje:
Mikor kell kihuzni? mikor érzi az ember hogy ki kell?
2014. júl. 30. 13:22
 10/14 anonim ***** válasza:
AMmikor látod hogy esik és dörög az ég...
2014. júl. 30. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!