Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mitől van ez a jelenség? Más...

Pro Patria kérdése:

Mitől van ez a jelenség? Más is tapasztalja, vagy csak nálam van?

Figyelt kérdés

A különböző internetes írásokban, cikkekben teljesen random módon zöld kiemelések és kettős aláhúzások vannak egy-egy szóra, amik Java Free Update program letöltésére akarnak átvezetni, mindig másik szót aláhúzva és bezöldítve (most éppen a felhasználónevemet, de bármilyen más szót is), illetve a Youtube-on egy olyan felugró reklám csúszik be alulról (egyébként üresen mert letöltöttem az ABP-t a böngészőhöz), amit ha kinyomtam, mégegyszer betölt a videó.

(Egyébiránt nincs valami olyan program, ami nemcsak kiüresíti a felugró reklámablakokat, de el is tünteti azokat? Itt GYK-n is zavaró, hogy rákattintanék egy lapozás után egy kérdésre, de épp akkor ugrik elő egy üres reklámkeret felül a monitoron, ami az egész sort lejjebb tolja, és ettől más kérdésre kattintok, vagy más kategóriára, ami már elég idegesítő.)

Lefuttattam a Nod32-őt és a Ccleanert, de nem találtak semmit.

2014. jún. 16. 19:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ez valami asware program lesz. Böngészőkiegészítők közt nincs számodra ismeretlen?
2014. jún. 16. 19:46
 2/13 anonim ***** válasza:
*adware
2014. jún. 16. 19:47
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem tapasztaltam semmi gyanúsat. Többször jelzett eddig is a Nod, és mindig rányomtam, hogy megtisztítás, pár napja toolbar-okat is talált, azokat is töröltettem.

Íme a jelenség:

[link]

Nagyon zavaró.

Illetve a GYK üres reklámablaka:

[link]

(Ilyen egyébként az összes oldalon van, a képfeltöltés.hu-n is.)

Valaminta YouTube, amelynek kinyomása miatt újra betölt a videó:

[link]

2014. jún. 16. 19:58
 4/13 anonim ***** válasza:
Igen, ez reklámprogram/vírus lesz. Töltsd le a Malwarebyte's Anti Malware Free-t és futtass le vele egy keresést. A böngészőhöz pedig add hozzá az Adblock plus kiegészítőt így egyáltalán nem lesz reklámod.
2014. jún. 16. 20:01
 5/13 A kérdező kommentje:
Megbízható linket tudsz adni mindkettőhöz? Félve töltök le magamtól bármit is.
2014. jún. 16. 20:02
 6/13 A kérdező kommentje:
Az ABP már fent van a böngészőmön, egy piros stoptábla, igaz? De mégis itt vannak az üres reklámablakok mindenhol. Csak tartalmat tudok blokkolni, a jelenlétet nem.
2014. jún. 16. 20:04
 7/13 A kérdező kommentje:
Sőt, van olyan, hogy egy új lapot nyit meg a reklám, majd azzal a lendülettel be is záródik - gondolom az ABP miatt. Vagy ha nem zárul be az új lap, akkor üresen marad. De nem lehetne, hogy egyáltalán nem is nyitódjanak meg, töltsenek be átirányító lapok? Még ha be is zárnak már a betöltés alatt, eleve inkább ne is kezdődjön el a betöltésük.
2014. jún. 16. 20:09
 8/13 A kérdező kommentje:

Íme, ilyen az összes weboldal az ABP után:

[link]

2014. jún. 16. 20:20
 9/13 anonim ***** válasza:
2014. jún. 16. 20:49
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Úgy tűnik, elmúlt a baj.

Az üres reklámablakok (amik korábban is megvoltak egyébként), most is itt vannak, de ha muszáj, ennyit még el tudok viselni.

2014. jún. 16. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!