Melyik a legjobb vírusírtó ill. tűzfal?
én virusirtobóm "Eset Nod 32 Antivirus 4"
és a tüzfalam a eredeti Windows tüzfal
.
most letöltöttem a Ashampoo Fire óWall próbaverzióját, ami lényegesebben biztonságos mint a windows, de mindig megkérdezte az internethasználatnál pl. Msn, Skype és böngészőmegnyitásnál, hogy engedem-e, és ez már nagyon idegesitő. vagy mindegyik jó tűzfal ezt csinálja?
Igazából hogy mi a legjobb, azt nem lehet teljesen objektíven eldönteni.
Tűzfal tekintetében én Zone Alarmot használok, jobban megbízok benen mint a Windows beépített tűzfalban.
Vírusirtó terén meg Avast Home, főleg mert ingyenes és emellett megbízható. (Bár az, hogy mennyire vagyunk kitéve veszélynek, sokkal jobban függ attól, hogy ésszel használjuk-e a gépet.)
Emellett még ott dolgozik a Spyware Terminator is.
A NOD32 egy nagy rakás sz@r, ráadásul még jó drága is ha valakinek annyi IQ-ja marad, hogy képes pénzt kidobni érte. Nem feledjétek ugyanis, hogy amitől egy virusölő nem kap vírust, nem jelenti azt, hogy nincs. Én mindenkinek fizetésesek közül a Kaspersky-t tudom ajánlani, egyetlen problémája, hogy borzalmasan lassítja a gépet, de nagyon komoly védelmet jelent. Ha viszont ingyenest akarsz, akkor egyértelműen az Avast viszi a prímet. Nagy előnyei közé tartozik, hogy egy nap többször is frissíti magát, és hogy pl azt is be lehet állítani, hogy képernyőkímélő futása alatt keressen, amikor amúgysem használod a gépet.
Ellenben nincs olyan virusírtó, ami minden vírust felismerne, sem a NOD, sem a Kaspersky, sem az Avast. Ezért ezek mellé még mindenképp ajánlott egy Spyware Terminator, vagy inkább Ad-aware telepítése és mindenképp szükség van egy tűzfalra is. Jó tűzfalat sajnos nemtudok ,mert egy vírusírtó/tűzfal nem nyújt olyan védelmet hogy 1 db vírust se engedjen be:)
Szerintem az ESET Nem jó választás nálam úgy engedte be a tojaiakat mint a huzat,egyedül az Smart Security tüzfala ér valamit.
inkább Kaspersky-t vagy Norton-t vagy Ashampoo-t használjatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!