Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Vírus? Téves riasztás? Esetleg...

Vírus? Téves riasztás? Esetleg rajta van még a gépemen? (A gépen van MINDEN munkahelyi adatom! )

Figyelt kérdés

Üdvözlet Mindenkinek!

Ma délután egy fotó restaurátor weboldalát szerettem volna megnézni. Ismert fényképész lehet, ezért nem is értem hogy következhetett be a dolog. Igaz, google-n kerestem rá, megtaláltam a címét, majd rákattintottam. Aztán a következő pillanatban már jött is be a piros ablakos NOD32 - IMON modul, és figyelmeztetett, hogy trójai! Ugye ilyenkor van több lehetőség is; 'karantén', 'oldal elhagyása(kapcsolat megszakítása?)', stb. én személy szerint az 'oldal elhagyása (vagy kapcs. megszakítása?)' opcióra mentem rá. De ezt mégis hiába tettem, és ismételtem 3-szor, harmadjára már betöltötte az oldalt, erősebb volt a NOD Imon-nál, majd persze gyorsan kiikszeltem a Firefoxot, 1 másodpercen belül, szóval tán még be sem töltötte rendesen. Utána mélyreható vizsgálattal viszont nem találtam semmit, kivéve 1 .exe fájlt, ami már régebbi volt és köze nem volt hozzá. Tehát közel 600.000. fájlból az 1 kivételével semmi olyan, ami erre lett volna vonatkozó. Lehet hogy mégis 'megúsztam' volna ennyivel? Viszont most megnéztem a vírusnaplót és ezt írja ki (bemásolom):

Idő Modul Objektum Név Vírus Akció Felhasználó Információ

2009.12.30. 14:15:09 IMON fájl [link] trójai TRANSKARBKFT

2009.12.30. 14:15:04 IMON fájl [link] trójai TRANSKARBKFT

2009.12.30. 14:14:59 IMON fájl [link] trójai TRANSKARBKFT

(És az legrosszabb, hogy a naplóba, az 'akció' rublikába semmi nincs írva.. De mondom mégegyszer, mélyreható víruskeresés által semmi találat!! Lehet, hogy csak a NOD tréfált meg? Mert hát ismert, publikus oldalról van szó..)

Hálás köszönet, aki segít! Jöhet PM is, itt is, mindegy. Kódolt anyakönyvi, munkahelyi adataim veszhetnek oda.

2009. dec. 31. 02:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Mindenekelőtt egy biztonsági másolat mindenről. Csökkentett módban futtass le egy teljes, mindenre kiterjedő víruskeresést.
2009. dec. 31. 06:24
 2/10 anonim ***** válasza:

a web-oldal biztonságos!

[link]

2009. dec. 31. 12:51
 3/10 anonim ***** válasza:
ESET_NOD nem szokott tévesen riasztani, talán valamelyik, ugyanazon az oldalon található reklámban volt a trójai. Ha a Google nem tiltotta le azonnal (Vörös ablakot nem dobott fel), akkor ez történhetett. Nincs esetleg valami a Karanténban?
2009. dec. 31. 17:42
 4/10 anonim ***** válasza:
Melyik ESET-NOD ez? Antivirus? Használj inkább ESET Smart Securityt, nekem fél éve nem jut be semmi a gépre, annak kőkeményre beállítható tűzfala is van. Kedvezménnyel lehet váltani.
2009. dec. 31. 17:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Írjál ESET-éknek, válaszolnak rövid időn belül. [link]
2009. dec. 31. 17:45
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat! Azóta tettem még néhány új vizsgálatot, de semmi. És lényegében semmi negatív észlelhető elváltozást nem vettem észre a sz.gépemen, szóval remélem semmi nem történt. Csak az bánt még mindig, hogy a NOD naplóba az általam belinkelt 'vírusfogás' még mindig ugyanúgy ott van, anélkül, hogy 'törölt' vagy karanténba küldött lenne. :S

Igen, ez az Antivirus. A Smart Security-t nem ismerem.

2010. jan. 7. 14:51
 7/10 A kérdező kommentje:
A karantén üres...
2010. jan. 7. 14:53
 8/10 anonim ***** válasza:

a Nod 32 nem a legjobb virusirtó progi szokott tévesen is riasztani.

Egyébként meg a trójai max csak belasitja a gépedet de adat nem vész el.!

2010. jan. 7. 16:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Érdekes, a jogtiszta (nem kínai tört vacak) ESET SMART SECURITY még soha nem riasztott tévesen. Megbízhatóan védi a gépet. Ja persze az igaz, hogy FIZETNI kellett érte.
2010. jan. 7. 18:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Sűrgősen cseréld le azt a NOD-ot Eset Smart Security 4.0-ra. Át lehet cserélni: [link]
2010. jan. 7. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!