Vírus? Téves riasztás? Esetleg rajta van még a gépemen? (A gépen van MINDEN munkahelyi adatom! )
Üdvözlet Mindenkinek!
Ma délután egy fotó restaurátor weboldalát szerettem volna megnézni. Ismert fényképész lehet, ezért nem is értem hogy következhetett be a dolog. Igaz, google-n kerestem rá, megtaláltam a címét, majd rákattintottam. Aztán a következő pillanatban már jött is be a piros ablakos NOD32 - IMON modul, és figyelmeztetett, hogy trójai! Ugye ilyenkor van több lehetőség is; 'karantén', 'oldal elhagyása(kapcsolat megszakítása?)', stb. én személy szerint az 'oldal elhagyása (vagy kapcs. megszakítása?)' opcióra mentem rá. De ezt mégis hiába tettem, és ismételtem 3-szor, harmadjára már betöltötte az oldalt, erősebb volt a NOD Imon-nál, majd persze gyorsan kiikszeltem a Firefoxot, 1 másodpercen belül, szóval tán még be sem töltötte rendesen. Utána mélyreható vizsgálattal viszont nem találtam semmit, kivéve 1 .exe fájlt, ami már régebbi volt és köze nem volt hozzá. Tehát közel 600.000. fájlból az 1 kivételével semmi olyan, ami erre lett volna vonatkozó. Lehet hogy mégis 'megúsztam' volna ennyivel? Viszont most megnéztem a vírusnaplót és ezt írja ki (bemásolom):
Idő Modul Objektum Név Vírus Akció Felhasználó Információ
2009.12.30. 14:15:09 IMON fájl [link] trójai TRANSKARBKFT
2009.12.30. 14:15:04 IMON fájl [link] trójai TRANSKARBKFT
2009.12.30. 14:14:59 IMON fájl [link] trójai TRANSKARBKFT
(És az legrosszabb, hogy a naplóba, az 'akció' rublikába semmi nincs írva.. De mondom mégegyszer, mélyreható víruskeresés által semmi találat!! Lehet, hogy csak a NOD tréfált meg? Mert hát ismert, publikus oldalról van szó..)
Hálás köszönet, aki segít! Jöhet PM is, itt is, mindegy. Kódolt anyakönyvi, munkahelyi adataim veszhetnek oda.
a web-oldal biztonságos!
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat! Azóta tettem még néhány új vizsgálatot, de semmi. És lényegében semmi negatív észlelhető elváltozást nem vettem észre a sz.gépemen, szóval remélem semmi nem történt. Csak az bánt még mindig, hogy a NOD naplóba az általam belinkelt 'vírusfogás' még mindig ugyanúgy ott van, anélkül, hogy 'törölt' vagy karanténba küldött lenne. :S
Igen, ez az Antivirus. A Smart Security-t nem ismerem.
a Nod 32 nem a legjobb virusirtó progi szokott tévesen is riasztani.
Egyébként meg a trójai max csak belasitja a gépedet de adat nem vész el.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!