Egy adott helyen üzemelő szgépen kinek a kötelessége vírusvédelemről gondoskodni? Mi és hogy, hol írja ezt elő-ha van ilyen?
Ilyen szabály ugyan (tudtommal) nem létezik, mint ahogyan azt sem írja elő semmiféle szabály, hogy mondjuk kés élét nem szabad nyalogatni. De mégsem nyalogatja senki, ha meg mégis, az magára vessen.
Azért ezt a példát írtam, mert a vírusvédelmet megszüntetni, főképpen egy olyan gépen, amit akár többen is internetes böngészésre használnak elsősorban, mert legalább annyira rossz ötlet.
Viszont azt érdemes lenne tudatosítani az illetékes(ek)nél, hogy pár nap vírusvédelem nélkül, és még soha olyan lassú nem volt a gép, mint amilyen lesz, már ha egyáltalán lehet majd használni.
A jobb vírusirtók nem lassítják észrevehetően a gépet, vagy csak bizonyos esetekben (például frissítések letöltése idején).
"Mivel ezt a gondozottak csak NET elérésére használják,és több gép nincs is a hálózatban,ezért állítottam le a víruskeresőt"
Ilyet nyilatkozik egy szakértő rendszergazda?
Nahát, akkor meg kell mondani annak a rendszergizdának :), hogy éppen az internet az, ahonnét tömegével lehet begyűjteni a vírusokat. Nem jósolok sok időt, és teljesen használhatatlan lesz a gép vírusvédelem nélkül. Persze majd ő biztosan megoldja...
Valahol olvastam, hogy vírusvédelem nélkül internetezni olyan, mint védőszemüveg nélkül hegeszteni.
Az a baj,hogy ezt én is olvastam.
Nincs más megoldás?
Tűzzem ki a fehér zászlót?
Köszönöm az ötletet,de azt hiszem számomra nem ez a megoldás.
Igaz,jelenleg a megoldást se tudom,aminek mind a Polgármester,mind a Rendszergazda biztosan örül.
Feladni,fehér zászló?
Még mit nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!