Hogyan tudom megnézni az utolsó műveletet a gépemen?
Ha valaki a távollétem alatt bemenne az irodámban és valamit babrálna a számítógépemen pl. megnézné a levelemet,vagy lemásolna egy fájlt,esetleg telepítene egy nem kívánt programot a gépemre stb. akkor azt hogyan tudnám a legegyszerűbben ellenőrizni?
Nem egy filmen láttam már,hogy egy-két gombnyomással előhívható a legutolsó művelet,de hogyan?
Előre is nagy köszönet a hozzáértő segítségnek!
"Nem egy filmen láttam már,hogy egy-két gombnyomással előhívható a legutolsó művelet,de hogyan?"
A filmek már csak ilyenek. :)
A Windows alapvetően nem képes ilyen szintű tevékenység-naplózásra. Külső programra van hozzá szükség (nem, sajnos nem tudok ilyet ajánlani).
A nem kívánt program felderítésére van talán a legtöbb lehetőség. Persze leginkább csak akkor, ha emlékszel rá mik voltak fenn eredetileg a gépen, és pontosan tudod hogy melyik micsoda
- Nézd meg a vezérlőpulton a telepített programok listáját
- Nézd meg a feladatkezelővel a futó folyamatok listáját. Jobbklikk a tálcán -> feladatkezelő -> "folyamatok" fül -> alul "Az összes felhasználó folyamatainak megjelenítése" elé tegyél pipát [korlátozott jogú felhasználói fiókban mondjuk nem biztos hogy ehhez van jogosultságod, de egy próbát megér], majd nézd végig hogy mi fut, van-e valami különösen gyanús.
- Nézd meg egy külső programmal a futó folyamatok listáját (ProcessExplorer, TaskInfo, stb.)
- Nézd át a Program Files mappát
- Nézd át az eseménynapló ide vonatkozó utolsó pár tucat bejegyzését. Jobbklikk a sajátgépen -> Kezelés -> Eseménynapló -> Alkalmazás. Itt lehetséges hogy nyoma van, ha valami feltelepült.
- Nézd át a szolgáltatások listáját. Jobbklikk a sajátgépen -> Kezelés -> Szolgáltatások és kiszolgálói alkalmazások -> Szolgáltatások. Nézd végig, van-e valami gyanús.
- Nézd át mi indul el automatikusan amikor bekapcsolod a gépet. Start Menu -> Futtatás -> írd be hogy "msconfig" -> OK -> "Automatikus indítás" fül -> jó szórakozást...
- Ha komolyabb "nem kívánt programokra" számítasz, akkor pedig jöhetnek a vírusirtók, kémprogramírtók, stb.
(*A fentieket a Windows XP alapján írtam, de elméletileg Win7-en is minden hasonlóképpen néz ki.)
.bash_history? :)
ja, windows :))
hat ezet kell linuxot hasznalni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!