Miért nem jók a feltört, torrent oldalakról letöltött vírusírtók?
Az, hogy felteszed a vírusirtót. Oké. Meg akarod crack-elni. Ha a vírusirtó jelzi, hogy a crack vírus, te szépen kikapcsolod, és a figyelmeztetés ellenére telepíted. Ha pedig nem jelez, akkor nem jelez, de ugyanúgy feltelepíted a crack-et. Ami a gondot okozza, hogy bár a vírusirtó nem veszélyes, a crack viszont már az. Biztonsági rést nyithat a gépeden, amin keresztül akár be is csatlakozhatnak a gépedre, hogy távolról irányítsák, vagy pedig egyszerűen csak adatot gyűjthet a gépedről, a gépeden végzett tevékenységekről, sőt, akár el is rejtőzhet mindezek mellett az adott vírusirtó elől, amit nagy valószínűséggel meg is tesz. Ezért a vírusirtó már nem képes felismerni magát a crack-kel feltelepített vírust, vagyis a vírusirtó semmit sem ér.
Vannak ingyenes vírusirtók, egy olyan bőven elég. 3-4 havonta pedig egy live CD-ről (pl. AVG Rescue Disk) teljes vírusirtást csinálni. Vagy ingyeneset használj, vagy ha fizetős kell mindenáron, akkor vedd meg, de crack-elt változatot ne használj.
"elindítom a cracket"
Vagyis igen.
De hát ez akkor mindennel így van nem? Játékok, programok...
Ezzel az erővel mindent legálisan kellene megvenni, beleértve a windowsot is. Csak kinek tellik erre mindre?!
Én ezt a problémát úgy oldottam meg, hogy mivel egyetemista vagyok, "alanyi jogon" jár nekem az ingyenes Windows 7 Professional, az ingyenes Office 2010, az ingyenes Visual Studio, mindenből az egyetemi változat van fent. Tömörítőnek ott van a 7-zip, képszerkesztőnek a Paint.NET, vírusirtónak az AVG ingyenes változata...
Jogos a kérdés, hogy mi van, ha elvégzem az egyetemet... Ez még a jövő zenéje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!