Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan lehet "lenyomozni" egy...

Hogyan lehet "lenyomozni" egy névtelen személy IP-címét az általa feltett kérdés alapján ask. Fm-en?

Figyelt kérdés

Kaptam már különféle fenyegetéseket, beszólásokat, és szeretném megtudni, ki lehet ekkora net-harcos.

Tudom, hogy ezekkel nem kell foglalkozni, mert szemtől szemben már nem lenne ilyen nagy a szája az illetőnek, de engem már csak azért is érdekel, hogy megtudjam kinek van ideje szórakozni. A névtelen kérdéseket ask.fm-en kapom. Több embertől is hallottam, hogy ők le tudják nyomozni az IP-címet akár itt is, és érdekelne hogyan. Mind a ketten 15-19 körül vannak.

Szerintetek hogy tudnám ezt egyedül/kis segítséggel kivitelezni?:)

2014. febr. 24. 20:26
 1/2 Tengor ***** válasza:

Hacsak nem törték meg az ask.fm oldalát a 15-19 éves haverjaid, akkor csak a szájuk jár nekik is.

Tegyük fel, hogy feltörték: mire mégy az IP-vel? A publikus, legális keresőkkel legjobb esetben is csak városra tudod belőni a címet. Ugyanakkor nem mindig a legjobb eset jön elő és olykor 100 km-es tévedések is előfordulhatnak.

A szolgáltató mindig tudja, kinek mikor, melyik IP-t osztotta ki, neki ezt hivatalból kell logolnia. Nosza törjük el a szolgáltató rendszerét (kisebb szolgáltatók esetén ez könnyebb lehet, mint az ask.fm-é, de még ekkor sem triviális).

Tegyük fel, hogy tudjuk most már, hogy kinél volt a cím. Kimégy a címre és mit látsz? Jó esetben egy netkábelt, amibe be van dugva egy gép, aki előtt egy csóka ül, akin látszik, hogy hetek óta nem ült fel a géptől. Rosszabb esetben? Egy mekit, ahol óránkén több százan csatlakoznak fel és le a hálózatra.

Szóval ha nagyon ügyes vagy, és még szerencséd is van, akkor eljuthatsz az illetőhöz anélkül, hogy a rendőség ne nálad kopogtasson tekintve, hogy legalább két rendbeli bűncselekményt elkövettél.

Apropó! Mi van, ha az illető proxyt is használ?

2014. febr. 24. 21:11
 2/2 anonim válasza:
Az előttem lévő jól mondja
2014. márc. 8. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!