Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Megtámadott egy hacker mi a...

Megtámadott egy hacker mi a teendő?

Figyelt kérdés
Egynap azt vettem észre, hogy lassul a gépem és eltűnnek programok,sok dolgot nem enged törölni a gép és nem enged pár dolgot.Ma viszont arra lettem figyelmes, hogy mappák másolódnak, törlődnek.Ekkor már sejtettem, hogy baj van és gondoltam teszek fel ellene valamit de már semmilyen jogosultságom nem volt nem tudtam semmit csinálni a gépen. Kikapcsoltam mint mindenki más tenné és kihuztam a netet.Később kb 20 perc múlva vissza mentem, hogy most hátha tehetek valamit.Aztán megtaláláltam, hogyan is irányítja a gépem nagyjából a folyamatok között találtam meg név szerint nem emlékszem. Gondoltam letorlom a teamwievert hátha ez segít denem sokat dobott a dolgon. Próbáltam leállítani a folyamatok között de mindig vissza jött legalább 4 percig harcoltunk egymással mire Kikapcsolt a gép. Mi a teendő? Vagy ha új gépet is veszek nem lehet valahol segítséget kérni, hogy találJák meg az illetőt és kapjon büntetést?
2014. febr. 21. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Telepítsd újra a rendszert az a leges legegyszerűbb.
2014. febr. 21. 20:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Format + uj rendszer telepites.
2014. febr. 21. 20:59
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi akkor nem valami veszélyes ugye? Bekapcsolhatom a gépet?
2014. febr. 21. 21:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg csak vírusos, de az törölhet adatokat.
2014. febr. 21. 21:13
 5/7 anonim ***** válasza:

újratelepítéssel megoldható.

A hacker megbüntetése pedig...feljelentheted, de nem sok esély van rá hogy foglalkoznak vele, mivel semmilyen értéket nem lopott el, nem tett tönkre. Többe kerülne megtalálni, főleg ha valahol egy esőerdő közepéről egy kunyhóból dolgozik(sarkított példa).

2014. febr. 22. 11:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez mindenféleképpen vírus valószinüleg letölthetted valahonnan, csak szimplán telepítsd újra a gépet és semmi probléma nem lesz viszont újratelepítés után nem árt feltelepíteni egy virusirtót és tüzfalat én a Comodo-t ajánlom az 2 az 1 ben.
2014. febr. 27. 10:14
 7/7 anonim válasza:
Vagy inkább indíts egy bootolható vírusirtót
2014. márc. 8. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!