Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit jelent az hogy integrált VGA?

Ostrom100 kérdése:

Mit jelent az hogy integrált VGA?

Figyelt kérdés

2014. febr. 13. 19:37
 1/10 Tengor ***** válasza:
74%
Az, hogy a CPU-ban v. a chipsetben van benne és nem egy külön chipen v. kártyán.
2014. febr. 13. 19:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Képet tudsz mutatni nekem?Nem kötelező :)
2014. febr. 13. 19:43
 3/10 Tengor ***** válasza:
66%
Mint írtam benne van a CPU-ban v. a chipsetben. Attól nem lehet elválasztani, kiszedni belőle. CPU-ról ezer meg egy képet találsz neten.
2014. febr. 13. 19:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Oké.
2014. febr. 13. 19:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A CPU-ban nincs semmi más, az CPU. (processzor != CPU)

APU esetén annyiról van szó, hogy a CPU és a GPU közös architektúrát alkot.

2014. febr. 13. 20:06
 6/10 Tengor ***** válasza:
66%
#5, jogos a pontosítás.
2014. febr. 13. 20:13
 7/10 anonim ***** válasza:
57%
Az APU-t az AMD használja egyfajta márkanévként. Ma már az Intel is a prociba építi a hulladék Intel HD Graphics GPU-it, melyre IGP (Integrated Graphics Processor) néven hivatkoznak. Régebbi gépek esetén a VGA még valóban az alaplapi chipset része volt.
2014. febr. 15. 09:17
 8/10 Hannibal82 válasza:
79%
érthetőbben azt jelenti, hogy alaplapi, nem feltétlenül muszáj venni videokártyát. de mivel általában ezek egy rakás szart érnek, úgyis venni fogsz és akkor tök fölösleges integráltat venni alaplapból, szóval csak nagyon alap munkagépeken éri meg énszerintem, mert így olcsóbb, viszont a teljesítménye nem hiszem, hogy olyan nagyon jó lenne.
2014. febr. 16. 15:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Régen, és többségében egy így van, így volt, hogy rakás sz.

De pl videóeditálásnál egyes programok ki tudják használni az integrált VGA-t, és jelentős gyorsulást lehet elérni, állítólag.

További infót a 'Sandy bridge' és 'Quick Snyc' szókapcsolatokra keresve lehet megtudni. Intel gyárt ilyet, de lehet, hogy van hasonló más gyártónál is.

(kicsit több, mint amit kérdeztél, de számomra is új információ volt, nem rég hallottam - a "szartsemér" meggyőződést szerettem volna ezzel kicsit gyengíteni - nekem is ez volt a meggyőződésem)

2014. febr. 20. 11:33
 10/10 anonim válasza:

A mai alsó és középkategóriás alaplapok szinte mind tartalmaznak integrált VGA-t amire a monitort tudod csatlakoztatni. Ha netezéshez, office programokhoz kell a gép tökéletes, felesleges nagyobb teljesítményű kártya. Amennyiben kicsivel többre szeretnéd használni, akkor több RAM-al és erősebb CPU-val lehet feltornázni a kártya teljesítményét is mivel az alaplapba van beépítve nincs saját memóriája így az alaplaiból hasít ki magának egy darabot (lefoglalja és nem használhatja más program, eszköz) Ha pl megnézed egy ilyen gép tulajdonságát Win alatt sajátgép jobb klikk tul. ott látható pl ha 1 Gb RAM van de listázni kevesebbet listáz pl 0,98 GB. Amennyiben komolyabb játékokat, tervező programot videó vágást szeretnél a gépen akkor mindenképp érdemes egy jó minőségű kártya. Volt olyan vásárlónk, aki nem kért bele mert drága, utána meg jött hogy milyen szutykot adtunk el mert a gyereknek a szomszédtól áthozott játéka nem megy.

[link]

2014. márc. 6. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!