Mit jelent az hogy integrált VGA?
A CPU-ban nincs semmi más, az CPU. (processzor != CPU)
APU esetén annyiról van szó, hogy a CPU és a GPU közös architektúrát alkot.
Régen, és többségében egy így van, így volt, hogy rakás sz.
De pl videóeditálásnál egyes programok ki tudják használni az integrált VGA-t, és jelentős gyorsulást lehet elérni, állítólag.
További infót a 'Sandy bridge' és 'Quick Snyc' szókapcsolatokra keresve lehet megtudni. Intel gyárt ilyet, de lehet, hogy van hasonló más gyártónál is.
(kicsit több, mint amit kérdeztél, de számomra is új információ volt, nem rég hallottam - a "szartsemér" meggyőződést szerettem volna ezzel kicsit gyengíteni - nekem is ez volt a meggyőződésem)
A mai alsó és középkategóriás alaplapok szinte mind tartalmaznak integrált VGA-t amire a monitort tudod csatlakoztatni. Ha netezéshez, office programokhoz kell a gép tökéletes, felesleges nagyobb teljesítményű kártya. Amennyiben kicsivel többre szeretnéd használni, akkor több RAM-al és erősebb CPU-val lehet feltornázni a kártya teljesítményét is mivel az alaplapba van beépítve nincs saját memóriája így az alaplaiból hasít ki magának egy darabot (lefoglalja és nem használhatja más program, eszköz) Ha pl megnézed egy ilyen gép tulajdonságát Win alatt sajátgép jobb klikk tul. ott látható pl ha 1 Gb RAM van de listázni kevesebbet listáz pl 0,98 GB. Amennyiben komolyabb játékokat, tervező programot videó vágást szeretnél a gépen akkor mindenképp érdemes egy jó minőségű kártya. Volt olyan vásárlónk, aki nem kért bele mert drága, utána meg jött hogy milyen szutykot adtunk el mert a gyereknek a szomszédtól áthozott játéka nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!