Mit jelent ez (laptopleírásban van specifikációnál)? On-board graphics adapter mode:Intel HD Graphics 4000, Discrete graphics adapter mode: AMD Radeon HD 8570M 2GB. Egyszerre 2 videókártya van benne?
Igen pontosan azt jelenti! Más néven ez a switchable graphics technológia. Mivel az APU -ba integrált VGA sokkal kevesebbet fogyaszt mint a diszkrét VGA kártya. Ezért profilok létrehozásával eldöntheted, hogy melyik program használja a APU -t és melyik a jóval nagyobb teljesítményű de többet fogyasztó diszkrét kártyát. Így akkut kímélhetsz és "zöldebb" lehetsz.
Amúgy ez a technológia véleményem szerint nem kiforrott, eszméletlen, hogy mennyi fórumban szidják és szenvednek vele. És sajnos a BIOS -ban sem kapcsolható ki az APU egység video adaptere.
Én Tudnám ajánlani őt:
1 hét múlva nekem is ilyenem lesz, de hát nem mindegy mennyibe gondolkodsz.
Először bios-ban kell majd beállítani, ha nincs alapból beállítva.
Játékra is jó, de ott azért már figyelni kell a hűtésre. Ma a Bioshock Infnite-t töl...vásároltam meg, igazából 1 óra játék után nem tapasztaltam semmi komolyabb fennakadást hűtés nélkül sem. Magas (Ultrára még nem mertem nyomni) beállítások mellett érzésre nem esett az FPS 25 alá. CAD programokat használok munka közben, nem tapsztalatam még ott sem problémát. Bár ugye azt hozzá kell tenni, hogy ebből a G500-ból is legalább 3 tipust szereltek ezzel a hardverrel, ami nagyban befolyásolja a teljesítményt :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!