Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit jelent ez (laptopleírásban...

Mit jelent ez (laptopleírásban van specifikációnál)? On-board graphics adapter mode:Intel HD Graphics 4000, Discrete graphics adapter mode: AMD Radeon HD 8570M 2GB. Egyszerre 2 videókártya van benne?

Figyelt kérdés

2014. febr. 11. 21:21
1 2
 1/18 noname1994 ***** válasza:
Igen, egy integrált vga és egy dedikált vga, ezt energia megtakarítás céljából csinálják így.... ha csak netezgetsz, akkor az integráltat használja, ami kevesebbet zabál, így tovább bírja az aksi, ha játszol vagy valami komolyabb műveletet végzel, akkor átkapcsol automatice dvga-ra ami többet zabál, de nagyobb a teljesítménye is, és hát így hamarabb is merül az aksi. Remélem érthető voltam. :D
2014. febr. 11. 21:32
 2/18 P.O.C. ***** válasza:

Igen pontosan azt jelenti! Más néven ez a switchable graphics technológia. Mivel az APU -ba integrált VGA sokkal kevesebbet fogyaszt mint a diszkrét VGA kártya. Ezért profilok létrehozásával eldöntheted, hogy melyik program használja a APU -t és melyik a jóval nagyobb teljesítményű de többet fogyasztó diszkrét kártyát. Így akkut kímélhetsz és "zöldebb" lehetsz.

Amúgy ez a technológia véleményem szerint nem kiforrott, eszméletlen, hogy mennyi fórumban szidják és szenvednek vele. És sajnos a BIOS -ban sem kapcsolható ki az APU egység video adaptere.

2014. febr. 11. 21:33
 3/18 noname1994 ***** válasza:
a kettő közti váltást megfelelő driverekkel kiküszöbölhető, bár nem mindenki elég kitartó és körültekintő a driver választás közben. Valóban kiforratlan, de remélem idővel javítanak ezen és a laptopok is jóval konfigolhatóbbak lesznek.
2014. febr. 11. 21:37
 4/18 A kérdező kommentje:
Megéri ilyen laptopot venni?
2014. febr. 11. 21:42
 5/18 noname1994 ***** válasza:

Én Tudnám ajánlani őt:

[link]

1 hét múlva nekem is ilyenem lesz, de hát nem mindegy mennyibe gondolkodsz.

2014. febr. 11. 22:10
 6/18 A kérdező kommentje:
Kissebb kereteken belül gondolkodom, de köszönöm a tippet, es a valaszokat is!
2014. febr. 12. 14:34
 7/18 anonim ***** válasza:
Én egy G500-as Lenovot hajtok. Valóban ez az "enduro" echnológia még nem tökéletes. Az első hsz.-hez annyit tennék, hogy nem feltétlenül automatikus a váltás. Viszont én semmi komoly hibát nem tapasztaltam.
2014. febr. 12. 14:43
 8/18 A kérdező kommentje:
pont egy g500 as lenovot akarok venni! Játékokat, komolyabb programokat bír? Erről az átváltàsos dologról mit kell tudni?
2014. febr. 12. 18:40
 9/18 anonim ***** válasza:

Először bios-ban kell majd beállítani, ha nincs alapból beállítva.

Játékra is jó, de ott azért már figyelni kell a hűtésre. Ma a Bioshock Infnite-t töl...vásároltam meg, igazából 1 óra játék után nem tapasztaltam semmi komolyabb fennakadást hűtés nélkül sem. Magas (Ultrára még nem mertem nyomni) beállítások mellett érzésre nem esett az FPS 25 alá. CAD programokat használok munka közben, nem tapsztalatam még ott sem problémát. Bár ugye azt hozzá kell tenni, hogy ebből a G500-ból is legalább 3 tipust szereltek ezzel a hardverrel, ami nagyban befolyásolja a teljesítményt :P

2014. febr. 12. 22:19
 10/18 anonim ***** válasza:
Maga a váltás meg ugye nagyjából 1-2 percet lophat el életünkből. És ezt is csak az első telepítés után.
2014. febr. 12. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!