Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért ilyen lassú a gépem,...

Miért ilyen lassú a gépem, pedig nagyon sokba fájt és jó volt (bővebben alul)?

Figyelt kérdés

ASRock Z77 Pro3

Intel Core i5-3470

Gigabyte HD7870

Corsair Vengeance 2x4 GB

Kingston HyperX 120GB SSD

Seagate Barracuda 2TB HDD

Corsair CX600

Az elmúlt 6 hónapban tökéletes volt gta 4 elfutott max-on CSS 300+ fps-el bf3 stablian 60-nal bf4 az is ultrán elment 30+-al és a Far Cry 3 is elment ultrán 30-60 fps-el (ezt nem tudom).

A probléma:

Már kb. December eleje óra nem nagyon játszottam semmivel a gépen pedig volt rajta vagy 15 játék és most elkezdtem újra játszani a CSS-vel és azt vettem észre, hogy 90 fps-em van csak és van hogy még fps-laggom is van. Megnéztem az FC3-at is ott is 20-30-as fps lagg. Oké gondoltam bekaptam egy vírust mivel az elmúlt időszakban nem volt fent vírusírtóm és emiatt belassult, hát NEM Avast talált 7 vírust ebből 4-et megtartottam mert azok olyan semmilyenek voltak máskor sem volt belőlük baj. Biztos akkor a merevlemezen túl sok minden van, de az se lehet, mert még így is volt 1,1 TB szabad helyem és belegondoltam, hogy régen meg majdnem teleraktam 1,81-ből 1,7 TB-nyi adat volt rajta. Akkor mi lehet a gond? Merevlemez lassú nincs rajta hely? Ugyan 5200 rpm és máskor több adat volt rajta.

Gagyi videókari? Miért ment el rajta a BF4 ultrán?

Hát akkor mi? POR? A por lenne az? Tudom mióta megvan még nem takarítottam (azelőtt elvittem egy ipséhez a közelben aki megcsinálta ingyé de most bezárt). Akkor kitakarítsam? A ventiket lekellene és még ezen kívül mit? És hogy? Porszívó jó a hát oldalán lévő ventikhez? és a videókarit mivel oldjam meg? mondjuk fültisztítóval megtisztogatom a rajta lévő ventiket? és a gépház tetejéven lévőeket vagy mivel lehetne kifújatni belőle, ha nincsen semmilyen kompresszorunk?

Kérlek titeket adjatok tippeket mi lehet a baj és/vagy hogy tisztítsam ki a gépet.

2013. dec. 23. 00:45
 1/2 anonim ***** válasza:

6 hónap alatt megérik egy Windows újratelepítés. Főleg ha ész nélkül töltögetsz játékokat ( ha a fent említett játékaid eredetiek akkor ezt a mondatot nem írtam ).

Nem tudom mennyire poros a géped de érdemes kitakarítani. A ventilátorokból kompresszorral vagy akár porszívóval is kitakaríthatod a port. A kényesebb alkatrészeket pedig valami ronggyal töröld le.

2013. dec. 23. 00:52
 2/2 anonim ***** válasza:

A porszívó tökéletes szerszám ha fújásra lehet állítani.

Én mindenkit óvok a szipókázástól mert a műanyag cső statikusan feltöltődik és a kisülése kiütheti a ramot vagy a vinyót.Sajnos találkoztam már ilyennel.Összeraksz egy 150-250k gépet figyelsz arra hogy minőségi táp legyen benne nehogy meghibásodjon és fél év múlva nekiesel egy porszívóval? Inkább vegyél egy levegőspay-t és fújd ki.

[link]

2013. dec. 23. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!