Windows 7 kékhalál boot hiba. Tudnál segíteni? Bővebben lent.
Sziasztok.
Konfig: Windows 7 Ultimate Op renszer
AMD Athlon II x2 P340 dual core
Ati Mobility HD 4250
320 GB HDD
3 GB DDR3 ram
AMD hivatalos oldaláról szedtem le a videókártyámhoz a legfrissebb beta drivert a mai nap. Elkezdte telepíteni, eddig nincs is gond de kaptam 1 kékhalált és újraindult a gép. Azóta Kapom a kékhalál üzenetet: UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Ezt kapom csökkentett módokban, és az összes többi módban amit kilehetett próbálni. Nem változik semmi!
Van egy WIN7 telepítő dvd-m azt berakom, arról bootol de rohadt lassan. 10-15 perc amig bejött a "Javítás" és ott még töltött a gép mire bejött a Konzol rész. A konzolba próbáltam: chkdsk /r -t eljut 30%ig és kifagy nem megy tovább. chkdsk /f -eljut 40%ig és kifagy , órák mulva nem megy tovább csak pörög a cpu. UHU linux próbálós változata faszán indul. De azt se tudom feltelepíteni meghajtóra mert valószínüleg a C: meghajtó ahol a win7 van az hibás. Másik kettő (D: E: ) elérhető és nincs semmi baj velük. Még linuxban is bele tudok menni.
A C: meghajtónál linux írja:
Error mounting: mount exited with exit code 13: ntfs_attr_pread_i: ntfs_pread failed: Input/output error
Failed to read NTFS $Bitmap: Input/output error
NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very
important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
for more details.
Eddig nem találtam értelmes magyarázatot a hibára, illetve megoldást!
Mindenkinek előre is köszönöm a segítségét!!
Ha nem tudod valami csodaszerrel kijavítani a fájlrendszert, akkor formázhatod.
Érdemes megpróbálni valamilyen recovery tool-lal kiszedni róla az adatokat valahova, hiszen azok nem sérültek; úgy nem lesz olyan fájdalmas a format :)
Ment a plusz köszönöm!
UHU linux (11.10 LIVE CD)-n melyik recovery tool-al lehetne kimenteni róla az adatokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!