Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Érdemes BIOS jelszót megadni?...

Érdemes BIOS jelszót megadni? Mennyire hatékony a TrueCryp-hez vagy BitLocker-hez képest?

Figyelt kérdés

#BIOS #jelszó #TrueCryp
2013. nov. 4. 18:06
 1/6 coopper ***** válasza:
100%

Szia.

Szerintem felesleges. (Más kérdés a HDD jeslzó ha van olyan)

könnyen törhető, illetve egyszerűen megkerülhető.

(Elvileg minden gépen van CMOS reset jumper, csak szét kell szedni a gépet, kivenni belőle az elemet, és resuetelni a jumpert, NIOS password törölve).

Megkerülése : kiszed a HDD-t a gépbúl és berakod egy másik gépbe. Nem kér jelszót.

A TrueCrypt viszont mindenhol kér jelszót.

Üdv.

2013. nov. 4. 19:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2013. nov. 4. 19:35
 3/6 Csxeba ***** válasza:

Szerintem meg az egyik legjobb védelem, mivel a titkosított merevlemez is visszafejthető egy Live rendszeről, azonban a live rendszert nem tudod bootolni, ha van BIOS jelszó beállítva.

Persze az erős titkosítás is egy jó megoldás :D

2013. nov. 5. 13:20
 4/6 PHP de kóder! ***** válasza:

Szerintem meg az egyik legjobb védelem, mivel a titkosított merevlemez is visszafejthető

hat azert en megnezem, ahogy egy titkositott filerendszert te visszafejtesz ;)

2013. nov. 6. 10:47
 5/6 Csxeba ***** válasza:
Hát lehet, hogy 100 évig tart, de meg lehet csinálni :D Minden törhető. Azért írtam, hogy egy erős jelszó elég, mert akkor maximum akkor van félnivalód, ha üldöz az NSA... Nekik van olyan számítási kapacitásuk, hogy bármilyen jelszót feltörjenek.
2013. nov. 6. 10:51
 6/6 coopper ***** válasza:
2010-es cikk, hogy azóta jutottak-e valamire azt nem tudom : [link]
2013. nov. 6. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!