Windows 7 Home Premium-om van és bekaptam azt a rendőrségi vírust ami blokkolja a gépet. /megjegyzés: internetkapcsolat nélkül is blokkolja, de csak az egyik felhasználóét/ Hogyan tudnám ezt megszüntetni? /lehetőleg a gép formázása nélkül/
Csökkentett módban próbáld indítani (F8 nyomogatása)
Ha bejött a parancssor: regedit és Enter
A megjelenő ablakban
HKey_Local_Machine->Software->Microsoft->WindowsNT->Currentversion->Winlogon-t nyisd meg
Itt a jó értékek:
Shell="explorer.exe"
Userinit="C:\Windows\system32\userinit.exe,"
Ha ezektől eltérő program van megadva akkor azt kell megkeresned és törölnöd, pl:
Userinit="c:\users\felhasználónevem\start.dat" a start.dat fájlt az adott mappából töröld (nem a windows mappában szokott lenni)
Ha itt a jó értékeket látod akkor még indítsd az msconfig programot a parancssorból és az Automatikus indítás fülnél vedd ki a pipát a nem ismert programok elől (ha működik a rendszer, később visszakapcsolható ami kell)
A Start menü Indítópult helyéről is indítható bekapcsoláskor program:
C:\Users\FELHASZNÁLÓNÉV\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
itt is körbe kell nézni
Ismerősöknél ezek kitakarításával eddig mindig sikerült a blokkolást elhárítani.
Két dolog:
"Csökkentett mód parancssorral" módban indítsd
A Shell és Userinit mezőket, ha más van megadva akkor a helyes értékre írd vissza, mert nem fog indulni a rendszer.
Fél perccel később találtam egy videóval illusztrált talán egyszerűbb módot:
http://www.youtube.com/watch?v=uK5iP-CmtTM
(Létrehoz a meglévő TEE felhasználó mellé egy új TEESPOT felhasználót azzal lép be és törli a TEE felhasználót blokkoló programot - reméljük nálad is ott van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!