Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Avasttal hogyan tudnék csökken...

Avasttal hogyan tudnék csökkentett módban vírust írtani?

Figyelt kérdés
Van egy érzésem, hogy van pár vírusom, és szerintem nem látja őket az avast, ezért folyamodnék csökkentett módra. Hogyan, és mit? Szájbarágósan kérem, mert először csinálnám, nem akarok vakon nekiugrani.
2009. nov. 8. 14:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Amikor a gépet ujraindítod folyamatosan nyomkodod az f8-as gombot,a legfelső sorban az f7 és az f9 között található.Idő után be fog jönni fkete alapon fehér betűkkel egy több lehetőségből álló választható dolog.Ott a legelső a csökkentett mód/safe mode kell.A le/fel nyilakkal kiválasztod,és megnyomod az enter felíratú gombot a billentyűzeten.Innentől semmikülönleges,hamarosan be fog jöbbi egy buta kinézettel,alap felbontással,net nélkül a window$,és akkor megkeresed az avast-ot,és elíndítod a keresést.Elég szájbarágós?
2009. nov. 8. 14:57
 2/13 anonim ***** válasza:

Vagy pediglen jobb klikk az autómagnón/ütemezett indításkori keresés.

Ilyenkor még a windows elindulása előtt elvégzi a vizsgálatot.Sokáig tart nagyon,de alapos.Netkábelt se felejtsd el kihúzni.

2009. nov. 8. 18:36
 3/13 anonim ***** válasza:

ööö bocs de ilyen autómagnón? XD

amugy csökkentett módban teljesen felesleges kihúzni a netkábelt,mert olyankor nincsen net,hacsaknem a csökkentett mód hálózattal lehetőséget választod,de én nem ezt írtam,tehát felesleges.

tehát? milyen autómagnó? XDXDXD

2009. nov. 8. 18:58
 4/13 anonim ***** válasza:

[link]

És nem,egyáltalán nem felesleges kihúzni a netkábelt.

Még windows telepítéskor is illik,nem hogy vírusirtáskor.

2009. nov. 8. 19:29
 5/13 anonim ***** válasza:
már értem a magnót.csak a netkábel kihúzását nem.sima natúr csökkentett módban miért kell kihúzni? NEM a csökkentett mód hálózattal lehetőségről beszélek,a sima csökkentett módról.mert ha az illesztőprogramjai nincsenek meghívva a hálózati kártyának(mindegy,hogy alaplapi vagy beledugós kártya),és a hálózattal kapcsolatos processzek is le vannak tiltva olyankor(eleve el sem tudod indítani őket,még erőszakkal sem,mivel azok a kernel mudulok be sem töltödnek,és be sem töltődhetnek),akkor minek kihúzni a hálókábelt?magyarázd el kérlek,mert továbbra sem értem,mi szükség van rá.az nem magyarázat,részedről,hogy ki kell,és kész,indokold meg nekem kérlek,miért is kell teszerinted.
2009. nov. 8. 20:07
 6/13 anonim ***** válasza:
2009. nov. 8. 20:41
 7/13 anonim ***** válasza:
Azért,mert a vírusokat nagyon okos emberek írják.Onnantól kezdve,hogy a géped be van kapcsolva és rá van csatlakoztatva a netre,fenn áll a veszélye,hogy vírust kaphatsz.Nem igazán számít neki,hogy be van-e kapcsolva a hálózat.Úgy bekapcsolja magának a háttérben,hogy észre sem veszed.
2009. nov. 10. 20:12
 8/13 anonim ***** válasza:

Sajnos windóznál ez igaz lehet...

Én, ha tutira nem akarok hálózatot, kihúzom és kész... :)

Jah, annak, aki aggódik: Bezár minden böngésző és minden netes alkalmazás, majd Kellékek/parancssor és oda beírni, hogy netstat.

Ha nem ad vissza semmit, az sem 100%, de nagyjából nyugodt lehet az ember.

A kérdéssel kapcsolatban meg röhejes, de van olyan vírusírtó, ami el sem indul csökkentett módban. Az Avast nem ilyen asszem, de nem ismerem igazán. Egyébiránt megválaszolták már a kérdést.

2009. nov. 11. 12:10
 9/13 anonim ***** válasza:

De csak okoskodik a hozzá nem értő.

Nincsen itt semmilyen aggódás,a kérdés megválaszolva,szerintem már régen ujra húzhatta a winfost az ember/leírthatta a virust.

Igen,vannak trükkös,meg okos vírusok,de azért nem kell ennyire paranoidnak lenni,csökkentett módban nem bekapcsolni kell valamilyen szolgáltatást,hogy legyen net.Ismerük már a felépítést,ha 5letelünk,okoskodunk.

-Mire való az illesztőprogram?

-Hogy a kernel tudja,hogy ott van valami,hogy az a valami egy hardver,a hardvernek mit kell csinálnia,és úgy összességében véve a kommunikációt biztosítsa a két említett dolog között.

-Lehet olyan vírus,ami csökkentett módban meghívja az illesztőprogramját a hálókártyának?

-Nos,a csökkentett mód (safe mode) azért safe mode ,hogy akár az ilyen dolgok is teljes mértékben kikerülhetőek legyenek.Magyarán szólva fizikai képtelenség,hogy a T. okoskodók állítása bekövetkezzen.Ez a csökkentett mód működési elvének köszönhető.Nincsen ami meghivja az illesztőprogramot(virus nem tud olyat bekapcsolni,ami ott sincsen olyankor),akkor nem tudja a winfos,hogy ott egy hálókártya,mivel nem tudja,hogy az ott van,igy honnan tudhatná,hogy az mire való,és ha nincsen ott,akkor nincsen a net madzagján kommunikáció.Értem?(és senki sem kiváncsi a hallottam itt-ott/haverom mesélte/olvastam a neten/ismerek olyat legendákra)

-Akkor windows telepítéskor is ki kell húzni a net kábelt?

-Ha warez wined van,akkor lehetséges,de az is csak a telepítés befejeztekor veszélyes,mrt ki tudja milyen hátsó kapuk lettek beleépítve.De mig feltelepül az a szerencsétle,és az első ujraindulást követően tégen már az asztal látványa fogad,addig semmilyen kommunikáció nem kísérthet,kivéve a telepítés folyamatának utolsó szakasza,mikor az utolsó simításokkor a net ellenőrzése és beállítása zajlik.De a virus sem ugy támad,hogy bedugom a netkábelt,és kamikaze stilusban b52-es bombázógép módján már suhan is befelé a gépre a virus.Ne legyünk azért gyerekesek.

Én eleget tanultam a winfosokról,egy ideje már linuxot használok,de folyamatosan nyomon követem a win fejlődését is,igy kár vitázni ebben a témában.Persze soha nem lehet elég óvatos az ember,ez tény.De azért ne üljünk fel a marhaságoknak sem.

2009. nov. 11. 12:56
 10/13 anonim ***** válasza:
Próbáld már meg elviselni,hogy vannak nálad okosabb emberek is...Vírust irtani csökkentett módban és kihúzott netkábellel kell szakszerűen.Pont.Amúgy nem tudom,hogy hol tanultál a winfosról,ha még az egyik legnépszerűbb vírusirtóját sem ismered...(autómagnó)
2009. nov. 11. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!