Avasttal hogyan tudnék csökkentett módban vírust írtani?
Vagy pediglen jobb klikk az autómagnón/ütemezett indításkori keresés.
Ilyenkor még a windows elindulása előtt elvégzi a vizsgálatot.Sokáig tart nagyon,de alapos.Netkábelt se felejtsd el kihúzni.
ööö bocs de ilyen autómagnón? XD
amugy csökkentett módban teljesen felesleges kihúzni a netkábelt,mert olyankor nincsen net,hacsaknem a csökkentett mód hálózattal lehetőséget választod,de én nem ezt írtam,tehát felesleges.
tehát? milyen autómagnó? XDXDXD
És nem,egyáltalán nem felesleges kihúzni a netkábelt.
Még windows telepítéskor is illik,nem hogy vírusirtáskor.
Sajnos windóznál ez igaz lehet...
Én, ha tutira nem akarok hálózatot, kihúzom és kész... :)
Jah, annak, aki aggódik: Bezár minden böngésző és minden netes alkalmazás, majd Kellékek/parancssor és oda beírni, hogy netstat.
Ha nem ad vissza semmit, az sem 100%, de nagyjából nyugodt lehet az ember.
A kérdéssel kapcsolatban meg röhejes, de van olyan vírusírtó, ami el sem indul csökkentett módban. Az Avast nem ilyen asszem, de nem ismerem igazán. Egyébiránt megválaszolták már a kérdést.
De csak okoskodik a hozzá nem értő.
Nincsen itt semmilyen aggódás,a kérdés megválaszolva,szerintem már régen ujra húzhatta a winfost az ember/leírthatta a virust.
Igen,vannak trükkös,meg okos vírusok,de azért nem kell ennyire paranoidnak lenni,csökkentett módban nem bekapcsolni kell valamilyen szolgáltatást,hogy legyen net.Ismerük már a felépítést,ha 5letelünk,okoskodunk.
-Mire való az illesztőprogram?
-Hogy a kernel tudja,hogy ott van valami,hogy az a valami egy hardver,a hardvernek mit kell csinálnia,és úgy összességében véve a kommunikációt biztosítsa a két említett dolog között.
-Lehet olyan vírus,ami csökkentett módban meghívja az illesztőprogramját a hálókártyának?
-Nos,a csökkentett mód (safe mode) azért safe mode ,hogy akár az ilyen dolgok is teljes mértékben kikerülhetőek legyenek.Magyarán szólva fizikai képtelenség,hogy a T. okoskodók állítása bekövetkezzen.Ez a csökkentett mód működési elvének köszönhető.Nincsen ami meghivja az illesztőprogramot(virus nem tud olyat bekapcsolni,ami ott sincsen olyankor),akkor nem tudja a winfos,hogy ott egy hálókártya,mivel nem tudja,hogy az ott van,igy honnan tudhatná,hogy az mire való,és ha nincsen ott,akkor nincsen a net madzagján kommunikáció.Értem?(és senki sem kiváncsi a hallottam itt-ott/haverom mesélte/olvastam a neten/ismerek olyat legendákra)
-Akkor windows telepítéskor is ki kell húzni a net kábelt?
-Ha warez wined van,akkor lehetséges,de az is csak a telepítés befejeztekor veszélyes,mrt ki tudja milyen hátsó kapuk lettek beleépítve.De mig feltelepül az a szerencsétle,és az első ujraindulást követően tégen már az asztal látványa fogad,addig semmilyen kommunikáció nem kísérthet,kivéve a telepítés folyamatának utolsó szakasza,mikor az utolsó simításokkor a net ellenőrzése és beállítása zajlik.De a virus sem ugy támad,hogy bedugom a netkábelt,és kamikaze stilusban b52-es bombázógép módján már suhan is befelé a gépre a virus.Ne legyünk azért gyerekesek.
Én eleget tanultam a winfosokról,egy ideje már linuxot használok,de folyamatosan nyomon követem a win fejlődését is,igy kár vitázni ebben a témában.Persze soha nem lehet elég óvatos az ember,ez tény.De azért ne üljünk fel a marhaságoknak sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!