Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Vírust kéne írtani, találkozot...

Vírust kéne írtani, találkozott más is ezzel a fajtával?

Figyelt kérdés
Sajnos bedőltem egy villogó "download" ablaknak, mert félrenéztem, és nem is azt tölöttem le amit akartam, hanem egy állítólagos VLC 2.02 verziót, persze hozott magával rengeted idegesítő applikációt, amik feltételezhetően vírusok. Próbáltam mindet utólag letörölni, több vírusírtót is lefuttattam, de még így is gond van. Ha valamelyik nagyobb gépigényű játékba belépek, furcsán szétesik a kép helyenként, olvashatatlanok a betűk, szaggat a játék, és ez BIZTOS hogy nem videókártya hiba, mert korábban is megtörtént már ez, (ugyan ilyen applikációs vírusok miatt) akkor újra kellett telepítenem a gépet, de most ha lehetséges, nem szeretném, mert tengeteg olyan program van fent, amiket talán nem tudnék újra megszerezni. Volt már másnak is ilyen? Valami ötlet? Valami speciális vírusírtó? (Avast és Nod online scanner nem használt)

2013. júl. 11. 12:52
 1/1 anonim ***** válasza:

Óó, nem kell újratelepíteni ha kirázod a rendszer gatyájából!

Első két lépés kihagyható, de ajánlom, hogy mégse hagyd ki!

1 - Startmenü > Futtatás (vagy WinGomb+R) "rstrui" idézőjelek nélkül.

2 - Kiválasztasz egy olyan dátumos visszaállítási pontot amikor még ez nem állt fenn és visszaállítod arra a rendszert

3 - Letöltöd a Malwarebytes Anti-Malware Free-t, majd frissíted, futtatsz egy TELJES ellenőrzést minden meghajtóra (Pro funkciót ne kérd próbaüzembe, mert csak összeakad a vírusirtóddal, vagy követgetik egymást)

Hasonló problémát már megoldottam vele nem egy gépen. Fontos, ha leakarsz valamit tölteni (pl VLC, Antivírusok, Flash player, Silverlight stb stb), MINDIG a hivatalos weboldaláról tedd!

Ezután telepíts egy víruskeresőt ami támogatja a kéretlen alkalmazások blokkolását (Toolbarok, stb), Pl: ESET NOD32, vagy Smart Security, de jó az AVG2013 Fee, vagy az új Avast Free is.

Online keresők nem minden esetben 100%-osak.

2013. júl. 11. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!