Találkozott valaki a "system fix" vírussal? Hogy lehet eltávolítani a gépről?
Köszönöm a segítséget. Most töltöm le a Vipre rescue-t. Szerecsére a pen-drive-ról el lehet indítani a fájlokat. De a gép maga zombi. Így van esély, hogy sikeres lesz.
A vírus pedig egyszerű böngészés során települt e gépre. Tegnap a www.hirkereso.hu -n kattintottam egy oldalra, aminke a megnyitása után bejelentette, hogy a windows megakadályozta egy program futását. Végig sem olvastam, csak a mégse gombra kattintottam, reflexből a program futtatása olvasása után.
Később gondoltam rá, hogy a program futásának a letiltását akadályoztam meg a mégse gombbal. Alighogy a mégse gomra kattintottam, a gép elkezdett folyamatos hibaüzeneteket küldeni, és elindult ez a system fix program, amely látszólag megmenti a gépemet. Közben le is töltődött a VIPRE vírusirtó.
Ez a vírus minden elérhető meghajtón minden fájlt rejtetté tesz, ezért néz ki döglöttnek a gép!
Megoldás (ha a rendszervisszaállítás be volt kapcsolva):
1. Indítás csökkentett módban
2. Windows billentyű + R lenyomása
3. A megjelenő futtatásba XP esetén: C:\WINDOWS\system32\restore\rstrui.exe, Win7 esetén: % Systemroot%/system32/rstrui.exe beírásával elindul a rendszervisszaállítás
4. Visszaállítás egy korábbi időpontra
5. Újraindítás után pl. Total Commanderből a saját fájlok rejtett attribútumának megszüntetése ("alkönyvtárakban is" opcióval)
Sziasztok!
Most találkoztam én is ezzel a vacakkal...
A rendszer visszaállítása nekem nem megy (XP-n), be jön az alkalmazás, de nem reagál az utolsó Továbbra, amivel indítanánk a visszaállítást!
Most keres a Vipera, megírom, ha van eredmény... addig is jól jönnének a további ötletek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!