Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Olvastam hogy vannak olyan...

Olvastam hogy vannak olyan vírusok ami bekapcsolja a webkamerát és néz valaki? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Amikor én bekapcsolom a webkamerát a laptopomon akkor felvillan a kamera mellett egy led. Ha ezt akarják velem is csinálni akkor felvillan ugyan úgy a led vagy ki tudják a hackerek/vírusok kapcsolni hogy ne vegyem észre? Köszi a választ! :D

2013. jún. 24. 10:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben beleír a driverbe valaki, akkor simán ki lehet kapcsolni ezt a funkctiót, hogy világítson a kamera.

Pl. láttam már olyan linuxos webcam drivert, ami hibásan volt implementálva, emiatt nem világított, noha mégis vette. Na már most ha ezt valaki nem kevés munkáva átírja windowsra, akkor lesz neki olyan drivere, amivel ezt meg tudja tenni.

Persze ahhoz, hogy ezt elérje jópár dolgot el kell érnie:

-a tűzfalat át kell törnie

-a vírusírtót is

-rendszergazdai jogokat kell szereznie a gépen.

-működés közben lecserélni egy drivert, vagy pedig elérni, hogy a következő újraindításkor már az övé induljon el az eredeti helyett.

Természetsen lehet olyan vírust írni, ami mindengyiket megoldja és még a vírusírtó sem veszi észre a dolgot, de akkor már úgyis mindegy szeritnem a gépednek, ha valaki idáig eljutott nem? Akkor én már jobban félteném, a személyes adataimat, minthogy valaki felfenne téged. Aki idáig eljut, az már nem csak a kamerát tudja nézni, át, le tudja lopni a facebooktól kezdve az összes banki adataidon át mindent, amire belépsz. Meg lehet nézni tulajdonképpen azt is, hogy milyen pendrive-ot, mikor jelentkeztél be és ki, milyen programokat néztél olyan jó 1 hónapra visszamenőleg, bizonyos más dolgokat még régebben. Aki idáig eljut az mindent tudhat rólad, ha akarja, ergo nem a webcamtól félnék.

Használj jó tűzfalt, erős vírusírtót, esetleg ha tényleg van valamiért konkrét félni valód, akkor IPS-t, vagy alkalmazás rétegbeli tűzfalat. Bár ezek sokat jelentenek 100%-os védelmet még ez se jelent.

2013. jún. 24. 10:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ! Igazad van. Eset Smart security van fent az jó nem?
2013. jún. 24. 10:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
egyik sem 100%-os, de ja az jó
2013. jún. 24. 11:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy kis darab öntapadós papírt, először ragaszd a ruhádra( így elég szöszös lesz, hogy bármikor leszedd onnan, nyom nélkül), majd a a kamerára. Ha azon keresztül még lát valaki, akkor az egy mágus :)
2013. jún. 24. 11:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ha akarom, akkor bármelyik gépről, vagy akár a telefonomról is meg tudom nézni, hogy mi történik otthon a lakásomban. A riasztórendszerrel együtt telepítették ezt az opciót, a webkamerámmal látja a szobát. (Nem laptop.)

Ugyanezt a programot rárakhatja valaki a te gépedre is, akár úgy, hogy adsz rá neki lehetőséget (odaadod pár percre a gépedet neki), de szerintem megoldható egy vírussal is, ami letölti ezt a programot a gépedre.

2013. jún. 24. 11:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, az enyém ezen az elvem működik, csak nem skype, hanem valami más.

[link]

2013. jún. 24. 11:42
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rendes válaszokat! :D
2013. jún. 24. 21:45
 8/8 Gerin válasza:

100%-os védelem:

[link]

2016. ápr. 22. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!