Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ha a tort telepíten lenyomozha...

Ha a tort telepíten lenyomozhatatlan az IP címem és akkor a moderátor nem tud örökre kitiltani?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 29. 13:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kormány adta ki...

Illetve nem csak okoskodom, használtam Tor-t, pontosan tisztában vagyok a működésével, még a forráskódját is böngésztem és évek óta informatikai biztonsággal foglalkozom.

Valószínűleg kicsit több tapasztalatom van...

2013. ápr. 29. 13:33
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

# 9/10

ha megnézel egy magyar tor-on futó oldalt, vagy magyar gépen fut egy akárki és vee csevegsz a telekom úgy látja, mint a huzat, mivel a gerinchálózat rajtuk fut be. illetve még 2 szolgáltatón, de az üzleti manadzsmentet ők viszik a követlen optikaival afrikán át oroszországig.

2013. ápr. 29. 13:34
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

"Nem a kormány adta ki... "

Wikipedia:

A tengerészet fejlesztette ki és használta.

Szerinted a tengerészet nem majdnem egyenlő a kormánnyal?

Mivel az ő fennhatása alatt működik...

észlény, olvasni tudnál.

[link]

2013. ápr. 29. 13:36
 14/19 anonim ***** válasza:

De a Tor direkt a világban több helyre kapcsolódik.

Hiába van pár szoláltató kezében a magyar gerinchálózat, ha titkosított kapcsolaton megy ki az adat Németországba, Svájcba, Amerikába stb...

Lásd wikis ábra: [link]

És itt még csak 1 exit node van, de ebből is lehet több, sőt szokott is lenni...

A szolgáltató a küldött adatot csak úgy látja, hogy (itt) Oroszországból jön be egy kapcsolat egy szerverre.

Ha ez SSL-el titkosított (HTTPS) akkor még csak az adott forgalmat sem látja, csak annyit, hogy van egy bejövő titkosított kapcsolat egy szerverre Oroszországból.

Ebből semmi mást nem lehet kideríteni, mivel te otthonról szépen szintén titkosítva kapcsolódsz az entry node-okhoz is.

2013. ápr. 29. 13:40
 15/19 anonim ***** válasza:

"Jelenleg a Tor Project [1] irányításában zajlik a fejlesztés 2006 decembere óta non-profit tevékenység keretein belül."

Nyílt forráskódú szoftver, ha akarod, nézd meg a kódját, nincs ebben semmi mágia... Maga a működési elve biztosítja az anonimitást, méghozzá olyan szinten, amivel bizony a nagy ügynökségek sem boldogulnak.

2013. ápr. 29. 13:41
 16/19 A kérdező kommentje:

Tehát a történetem így szól:

Van egy oldal ahol fórumozunk egy szakmai fórumon ahol a szülők is beírogatnak elég rendesen. Az ott fórumozó szakmabelieknek nem tetszik az írásom ( kulturáltan lett írva nem durván stb) A moderátornak írtak és a többi szülővel együtt engem is kitiltott sőtt pszichopata elmebajosnak vélt. Nem nagyon szeretnék vissza menni de nem akarom azt hogy egy -két szülő oda téved és velük is ez legyen, hogy lebarmoznak lehülyéznek mindenkit. Megakartam leckéztetni őket! Nem tudom mit tegyek! Idegesítő a stilusuk! Én nem szolgáltam rá erre a hangnemre és a kitiltásra sem

2013. ápr. 29. 13:48
 17/19 A kérdező kommentje:

hagyom az egészet

köszi a válaszokat

2013. ápr. 29. 13:50
 18/19 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon lent tök jól érthető ábra van arról hogy ki mit lát ha TOR-t használsz (https -el és anélkül).

[link]

2013. máj. 2. 13:55
 19/19 anonim válasza:
Tesó, te egy l33t hax0r vagy o_O
2013. máj. 6. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!