Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ez mitől lehet? A gépem...

Ez mitől lehet? A gépem magától új felhasználói fiókokat hoz létre.

Figyelt kérdés

Van egy laptopom(windows 7)csak én használom.Pár napja elkezdett magától új fiókokat létrehozni,hiába törlöm ki pár perc múlva újra ott van.Gyanakodtam vírusra,találtam is néhányat de csak ilyen pitiáner dolgokat, ki is töröltem.

Órákon keresztül futtatom a vírusírtókat(eset smart security 6,malwarebytes)de semmi!A gép is úgy viselkedik mintha vírusos lenne,lassú.Szerintetek?

2013. ápr. 9. 13:51
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Eseménynaplón belül hol találom?
2013. ápr. 10. 18:22
 12/16 Hunter92 ***** válasza:
Én is épp előtte váltottam 6-os Eset-re, szóval ez nem lehet véletlen.
2013. ápr. 11. 06:19
 13/16 Golan Trevize ***** válasza:
A Security alatt lesz.
2013. ápr. 11. 08:16
 14/16 Hunter92 ***** válasza:
Letöröltem az Eset-et és felraktam újra. Ahogy letöröltem rögtön el is tűnt a János fiók. Feltelepítés után még nem hozott létre semmit, egészen addig, amíg nem engedélyeztem a lopásgátló modult. Utána létrejött egy ilyen krikszkraksz nevű fiók. Azt kitöröltem, azóta többszöri újraindítás után sem csinált semmit.
2013. ápr. 11. 10:52
 15/16 A kérdező kommentje:

Gyerekek rájöttem. Az Eset Smart Security-nek van egy "lopásgátló" része. Ha ellopják a gépet, a vírusölő lezár minden felhasználói fiókot, kivéve azt amit ő maga hozott létre. Így a tolvaj bejelentkezhet, és a program le tudja fényképezni a webkamerával, de nem férhet a rendes felhasználói fiókok adataihoz.

Ennek a fióknak (a vírusölőének) a neve ha át nem állítod akkor János (az angol változatban John), és azt hiába törlöd ki, mert a vírusölő ismét létrehozza.

2013. ápr. 11. 15:30
 16/16 Hunter92 ***** válasza:
Erre gondoltam én is. De az érdekes, hogy az újratelepítés után nekem nem hozta létre többet. Amikor újratelepítettem és utólag engedélyeztem a lopásgátlót, akkor létrehozott egy értelmetlen, krikszkraksz nevű fiókot. De azt már ki tudtam törölni anélkül, hogy újra létrejött volna. Jánosnak meg nyoma sincs.
2013. ápr. 11. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!