Hogyan találhatom meg a keyloggert a gépemen?
Bonyolult a történet és nem szeretném leírni, de a lényeg az, hogy kaptam egy keyloggert a gépemre egy családtagomtól, amit egy héttel ezelőtt meg is találtam és le töröltem. Nem vagyok benne biztos, hogy használta is, vagy csak feltette, és abban sem, hogy jó a programot szedtem-e le.
avast vírusírtót használok, de ahogy elolvastam ennek a keyloggernek a leírását egyértelműen kikerüli a vírusírtót és ezzel nem fogom megtalálni. (ez a refog keylogger volt)
abban kérném tehát a segítségeteket, hogy ha tudtok bármilyen programot, módszert amivel meg találhatom ezeket a programokat, segítsetek.
Elindítod a géped csökkentett módban, feltelepíted és lefuttatod a Malwarebytes Anti Malware-t ( [link] ) sok olyan dolgot ki tud szűrni, amit a mezei vírusirtók nem. Utána esetleg lefuttatsz még egy másik vírusirtót is, pl Eset online scanner ( [link] )
Esetleg még körülnézhetsz az automatikusan induló fileok és szolgáltatások között, hogy mi az, ami gyanú ( msconfig parancs, automatikus indítás fül) de ezzel csak óvatosan, ha nem értesz hozzá.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!