Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hol tudnám bejelenteni hogy...

Hol tudnám bejelenteni hogy megpróbálták feltörni a Gmailem?

Figyelt kérdés

Megpróbálták feltörni a Gmail-em de szerencsére Gugli okos volt és nem hitte el hogy egy másodperc alatt Mexikóba kerültem, így hiába tudták az adataimat, nem engedte be őket. De mihelyt VPN-t használnak, szabad az út. Szerencsére pont itt ültem a gép előtt a betörés pillanatában, 5x kaptam 1 perc alatt emailt a googletől hogy megpróbáltak betörni. Gyorsan meg is változtattam a jelszavam teljesen másra, ami még sosem volt, egy 5 betűs szór majd számjegyek.

[link]

Namost én nem szeretném ezt annyiban hagyni, valahol ezt szeretném feljelenti/bejelenteni.

Hol tudnám ezt be- vagy feljelenteni???

Előre is köszi%

2013. márc. 18. 23:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Senki nem fog vele foglalkozni. Hozzáfértek a fiókhoz? Nem. Használj telefonos 2. szintű azonosítást.

Hogy szerezték meg a jelszavad? Ez a kérdés.

2013. márc. 18. 23:35
 2/11 A kérdező kommentje:

Az a vicc hogy velem soha nem történt még ehhez hasonló. A jelszavamat csak én tudom, soha semmivel enm osztottam meg. Se tárggyal, se élő személlyel. Még anyám vagy a legjobb barátom sem tudja. De a telefonomba se mentettem el. Sehova! Nincs semmilyen másolat a jelszavamról. A bankkártyadataim (PIN, számlaszám, azonosító) azok benne vannak a telefonomba. de a jelszavam SEHOL. Soha enm írtam be sehova. Ezen gondolkodtam én is. Előszőr vírus jutott az eszembe.

Az nem lehet, mivel a gép egész konkrétan múlt hétfőn lett újratelepítve, mert elcsesztem egy OC profilt CPU-hoz. És az első dolgom volt letölteni a Nod32-t. Mondom, még soha nem hackelt meg engem senki. Ezért nem értem. Magam sem tudom, ha tudnám elmondanám és a fejemet verném a falba hogy hogyan okozhattam ezt. De fogggalmam sincs!

2013. márc. 18. 23:40
 3/11 A kérdező kommentje:
Most néztemmeg az IP-cím helyzetét, és pontosan egy mexikóban található étteremre mutat
2013. márc. 18. 23:54
 4/11 anonim ***** válasza:

"A jelszavamat csak én tudom, soha semmivel enm osztottam meg. Se tárggyal, se élő személlyel."

Dehogynem. Beírod minden nap a gépbe. Simán lehet a gépeden rosszindulatú szoftver, ami azonnal küldi szét a világba a jelszava(i)dat...

"Most néztemmeg az IP-cím helyzetét, és pontosan egy mexikóban található étteremre mutat"

Az enyém meg Nagykanizsára. Vácon vagyok. Alig 200km. 7-8 éve fix IP-címről beszélünk, amiben az a szép, hogy a geolocation programok kb hetente változtatják a helyet és néha leglább a megyét eltalálják. A mexikói éttermre fog mutatni a Goggle maps akkor is, ha csak simán a mexikói településre rákeresel.

2013. márc. 19. 07:12
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha ez ingyenes Nod, akkor nem vagyok meglepve, aki hamis kóddal használja, az így jár. Ha nincs pénzed megvenni, használj helyette ingyenes vírusirtót és tűzfalat.

Az ilyen hamis kódos vacakokban ott lapul a féreg vagy a trójai, hátsó kaput nyitott és máris küldte az adataidat a mexikói gazdájának. Feltehetően banki adatokra vadászik, neoprimitiv mexikói hacker azt hiszi, ha Gmail-es postafiók, akkor millárdos amerikai vagy...

2013. márc. 19. 18:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Töröld a hamis kódos "Nod"-ot és ezt töltsd le, keress hozzá egy hónap után újságkódot.

[link]

2013. márc. 19. 18:16
 7/11 A kérdező kommentje:
Istenem ne nézzetek már hülyének. A Nod az este.hu-ról van, a kódok pedig egy oldalról ahova naponta tesznek ki 30 napig érvényes jelszavakat. ennyire azért ne nézzetek hülyének. és ezzel dől az összes eddigi felvetett lehetőség. A gépen pedig nincs vírus, ezt garantálom. mondom hogy 1 hetes a gép, minden programot a HIVATALOS oldalakról töltök le. Pár éve foglalkozom számítástechnikával szoftveres és hardveres téren. tudom mi az a vírus és hogy működik. de hogy az én rendszeremen ilyen nincs az szent. ezért nem tudom hogy hogy került ki. szerintem szimplán egy hackelő algoritmussal feltörték.
2013. márc. 20. 21:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Digitális fényképezőgéphez mellékelt CD-n külön képnézegető program. Erre telepítéskor azonnal ugrott az ESET. Bontatlan dobozban gyárilag fertőzött CD- trójai, nem semmi! És ez nem egyedi eset volt.
2013. márc. 21. 01:03
 9/11 A kérdező kommentje:
Rendben. De az a CD rengeteg helyen kersztülmegy. Viszont igen kicsi esélyt látok eredeti fejlesztő oldaláról letöltött fájlal kapcsolatba.
2013. márc. 21. 16:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Adobe Flash Player ActiveX-t akartam letölteni a www.adobe-hu-ról két hónapja, átirányítás történt az UpdateStarra. Letöltés megtörtént az Asztalra, de futtattni már nem engedte az ESET.

Win32/InstallCore.AC kéretlen alkalmazás módosulat. Ez a trójai volt benne! Gyártó oldalát is megfertőzhetik.

2013. márc. 21. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!